2020-08-04 23:46

PNL propune noi SCHIMBĂRI: Ce se va întâmpla cu SUPRAACCIZA la carburanți și contractele PART-TIME

 |  17:42
PNL propune noi SCHIMBĂRI: Ce se va întâmpla cu SUPRAACCIZA la carburanți și contractele PART-TIME

Liberalii propun noi schimbări economice. PNL a depus miercuri un proiect de lege prin care propune eliminarea supraaccizei la carburanţi şi supraimpozitarea contractelor de muncă part-time, măsuri introduse de guvernarea PSD.

„Am depus, împreună cu colegi parlamentari PNL, propunerea legislativă care vizează eliminarea supraimpozitării contractelor de muncă cu timp parţial precum şi eliminarea supraaccizei la carburanţi. Ne vom lupta în comisii şi în plen pentru reuşita acestui proiect reparatoriu şi benefic pentru locurile de muncă, nivelul de trai şi economie. Îi chemăm alături de noi pe toţi parlamentarii Opoziţiei, pe cei de la UDMR şi din grupul minorităţilor naţionale. Îi chemăm să voteze propunerea noastră legislativă chiar şi pe cei din PSD şi ALDE care realizează, în al treisprezecelea ceas, cât de mult rău au făcut aceste măsuri luate de guvernele PSD-ALDE inclusiv alegătorilor care i-au trimis în Parlament”, anunţă deputatul PNL Robert Sighiartău, conform Adevarul.

Astfel, PNL propune diminuarea accizei la carburanţi la nivelul anterior majorării operate în a doua parte a anului 2017. De asemenea, parlamentarii propun eliminarea supraimpozitării contractelor de muncă cu timp parţial şi aplicarea unei baze de calcul pentru contribuţiile sociale şi a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate în funcţie de salariul realizat şi nu în funcţie de salariul de bază minim brut pe ţară.

PNL propune ca măsurile să fie implementate începând cu data de 1 ianuarie 2020, astfel încât ele să fie bugetate corespunzător în Legea bugetului pentru anul 2020. Liberalii susţin că majorarea nejustificată a accizelor pentru carburanţi a generat un impact pe întreg lanţul economic, de la producţie, la distribuţie cea mai mare inflaţie din Uniunea Europeană, pentru trei ani consecutiv.

De asemenea, ei spun că creşterea costurilor fiscale cu forţa de muncă, în special prin supraimpozitarea contractelor cu orar parţial de muncă a accentuat şi mai puternic şomajul în rândul tinerilor, în special pentru categoria de vârstă 15-25 de ani.

„Majorarea accizelor pentru carburanţi şi supraimpozitarea muncii au generat nu numai costuri substanţiale pentru agenţii economici, ci şi efecte în lanţ la nivel bugetar, social şi la nivelul comerţului internaţional de bunuri şi servicii”, motivează PNL.

Printre aceste efecte, liberalii amintesc de faptul că preţul carburanţilor din România este unul dintre cele mai mari din Uniunea Europeană. De asemenea, ei spun că România se află, pentru al treilea an consecutiv, pe primul loc în UE în ceea ce priveşte creşterea preţurilor. Totodată, liberalii afirmă că supraimpozitarea contractelor de muncă part-time a accentuat şi mai puternic şomajul în rândul tinerilor (în special în rândul studenţilor şi tinerilor absolvenţi de liceu) şi a accentuat munca la negru în unele sectoare de activitate.

În cele din urmă, PNL mai spune că creşterea costurilor pentru producătorii români a determinat satisfacerea cererii interne prin importuri mai ieftine, motiv pentru care deficitul balanţei comerciale a României urcând în anul 2018 la peste 15 miliarde euro. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz