2020-08-05 14:39

Poliţele RCA s-ar putea scumpi, din nou, în vară

 |  21:00
Poliţele RCA s-ar putea scumpi, din nou, în vară

Cele mai multe nemulţumiri din partea asiguraţilor se înregistrează în cazul poliţelor RCA a declarat, ieri, preşedintele Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Constantin Buzoianu. Acesta a menţionat că preţul poliţelor la asigurările auto obligatorii de răspundere civilă (RCA) nu va creşte până la finele lui aprilie, însă în lunile mai-iunie, în funcţie de evoluţiile din piaţă, se va putea discuta despre acest subiect.

„Nu reprezintă o noutate faptul că segmentul asigurărilor auto, în special cel al poliţelor RCA, generează cele mai multe nemulţumiri din partea asiguraţilor. Este firesc, în condiţiile în care acest segment reprezintă încă mai bine de 60% din volumul subscrierilor pieţei de asigurări generale. În cazul poliţelor RCA, se observă, în ultimii ani, o creştere a ponderii despăgubirilor acordate pentru daune morale în total despăgubiri plătite. Cu toate acestea, numărul solicitărilor de plată pe cale amiabilă a unor astfel de despăgubiri a fost foarte redus. Un argument puternic pentru această situaţie este insuficienta informare a persoanelor prejudiciate asupra drepturilor pe care le au în baza asigurării RCA, mai ales că prevederile privind soluţionarea pe cale amiabilă a daunelor morale au fost introduse în legislaţie încă din 2005”, a arătat Constantin Buzoianu.

Şeful CSA a menţionat că până în mai-iunie nu se va aduce în discuţie scumpirea poliţelor RCA. „Avem în vedere modul de desfăşurare a acestor activităţi de asigurare, cu două vârfuri, în iunie şi decembrie, mi-e greu să anticipez o dată pentru o posibilă majorare de tarife. Mă aştept la o discuţie la sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie. În ultimii ani a fost invocată posibilitatea majorării tarifelor la poliţele RCA, dar s-a întâmplat ca acestea chiar să scadă”, a arătat preşedintele CSA.

CSA a interzis activitatea a 11 brokeri

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a interzis temporar activitatea a 11 brokeri de asigurare, a retras autorizaţia de funcţionare la 6 brokeri şi a retras avizul conducerii executive la 11 brokeri, în urma a 78 de acţiuni de control efectuate în 2011, potrivit datelor CSA. „În 2011 au fost efectuate 46 de acţiuni de control inopinate la brokerii de asigurare, din care aproximativ jumătate au fost efectuate ca urmare a netransmiterii sau transmiterii cu întârziere a raportărilor periodice”, a declarat Doru Frunzulică, membru al Consiliului CSA. Acesta a menţionat că celelalte controale au vizat, în special, prime nedepuse, încheierea de poliţe false, concurenţă neloială sau verificarea suspendării activităţii la cerere.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639557-08-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz