2020-05-29 04:16

Ponta către miniştri: Plecaţi şi lucraţi non-stop la buget!

 |  18:07
Ponta către miniştri: Plecaţi şi lucraţi non-stop la buget!

Alina Oprea

Premierul Victor Ponta le-a cerut miniştrilor ca în următoarele ore să lucreze "non-stop" la proiectul de buget pentru anul viitor, astfel încât documentul să fie finalizat până vineri, la ora 10.00, când este programată şedinţa specială de guvern, şi să fie transmis Parlamentului în aceeaşi zi.

"Trebuie să finalizaţi până vineri, la ora 10.00, la şedinţă, bugetele. Asta înseamnă că de aici plecaţi înapoi, luaţi toţi funcţionarii din ministere şi până vineri, la ora 10.00, cu cei de la Buget, terminaţi bugetul, ca să putem să îl trimitem Parlamentului. Vineri, la ora 12.00, cred că au birouri permanente", a spus Ponta miniştrilor, reuniţi în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Luni, preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat că PSD propune ca votul în Parlament să fie pe 21 decembrie, o dată cu jurământul lui Klaus Iohannis pentru funcţia de preşedinte.

Guvernul a ajuns la un acord cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană pentru ca deficitul bugetar pe care va fi construit proiectul de buget pe anul viitor să crească de la 1,4% la 1,83% pe cash, incluzând o alocare de 0,4% pentru cofinanţarea proiectelor UE.

“Practic, vom avea un buget în sumă totală de 238 miliarde lei, din care 225 sunt venituri şi 13 miliarde este deficitul de 1,83% din PIB. De asemenea, s-a acceptat de către partenerii noştri internaţionali estimarea unei creşteri economice egale cu cea din 2014, de 2,5% din PIB. Pentru proiecte cofinanţate, europene, sunt prevăzute, fiind vorba despre două exerciţii bugetare care se suprapun, 2007-2013 şi 2014-2020, sume suplimentare de 19 miliarde lei din bugetul de stat şi 9 miliarde pentru autorităţi locale”, a spus Ponta, la finalul discuţiei avute cu experţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi cei ai Comisiei Europene (CE).

De asemenea, premierul a precizat că nu va exista nicio taxă sau impozit suplimentar în 2015. “Toate măsurile deja în vigoare sunt incluse în buget”, a afirmat Ponta.

El subliniază că Guvernul va plăti în 2015 şi ultimele titluri executorii pe 2016, către profesori şi alte categorii de angajaţi ai statului.

De asemenea, estimarea de creştere economică este de 2,5% din PIB, egală cu cea din 2014.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-10Parerea ta...

MAFIA DE LA CFR CALATORI ???
10 Dec 2014

DNA , sa controleze toate, deci , toate dosarele de achizitii “in totalitate legale” din perioada 2013-2014 de la CFR Calatori? Ar fi interesant si nu numai… “Aflati in plina ofensiva anticoruptie, subalternii Laurei Codruta Kovesi sunt pe cale de a deschide un nou front de lupta, care va cutremura, cu siguranta, societatea romaneasca” Sa fie vorba si de CFR Calatori, oare s-a auzit de Secara Vasile, Dorobantu Valentin, Carmen Maria Popescu, Miu Ileana,Liliana Constantinescu,Claudiu Dumitrescu, Alexandrina Gatej,Dana Galben Rachila,Gavris Teodor, Nita Robert, Timis Bogdan, Protopopu Gabriel Telu, etc? Dar pe unde “zace” raportul Ministrului Transporturilor, Ramona Manescu inaintat la organele competente ,referitor la activitatea “ireprosabila” a susnumitilor in decursul anului 2013 din care rezultau clar probe pentru comiterea unor posibile fapte de coruptie?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine