2020-08-15 22:30

Ponta şi Iohannis, întâlniri importante pentru resursele de gaze din Marea Neagră

 |  16:39
Ponta şi Iohannis, întâlniri importante pentru resursele de gaze din Marea Neagră

Preşedintele şi premierul au avut miercuri întâlniri cu reprezentanții companiilor ExxonMobil și OMV Petrom. Cele două companii sunt asociate pentru explorarea și exploatarea resurselor de țiței și gaze naturale din Marea Neagră.

Întâlnirile au avut ca scop perspectivele economice și de investiții ale asocierii ExxonMobil – OMV Petrom, precum și provocările comerciale pe termen mediu și lung ale acestui proiect.

Conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale: „Președintele Klaus Iohannis a reiterat potențialul major al României în domeniul resurselor energetice, precum și interesul ţării noastre de a-și valorifica, în mod sustenabil și competitiv, avantajele de care dispune în domeniul energetic. Reprezentanții celor două companii au subliniat importanța stabilității și predictibilității în plan fiscal și legislativ, astfel încât investițiile majore, care au fost și vor fi efectuate în continuare în spațiile maritime ale României, să beneficieze de o perspectivă clară pe termen mediu și lung.”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz