2020-01-29 14:16

Preluarea afacerilor Enel, negociată la Roma

 |  18:30
Preluarea afacerilor Enel, negociată la Roma

Alina Oprea

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, merge miercuri la Roma, în Italia, pentru a discuta cu conducerea grupului energetic Enel despre vânzarea operaţiunilor din România. Enel, care deţine o treime din piaţa locală a distribuţiei de energie, a anunţat că vrea să vândă operaţiunile din România până la sfârşitul acestui an. Nicolescu va fi însoţit în această vizită de directorul general al Nuclearelectrica, Daniela Lulache, şi de cel al Electrica, Ioan Roşca. Ministrul Energiei afirmă că activitatea de distribuţie a energiei este considerată strategică de statul român, mai ales în zona Dobrogea, ţinând cont de ce se întâmplă în estul ţării. „Nu încurajăm pe nimeni să depună oferta pentru cumpărarea distribuţiei din Dobrogea, mai ales că există interes din partea unor companii de stat româneşti“, a spus Nicolescu.

Preţul gazelor, bătut în cuie

Departamentul pentru Energie va propune un proiect de hotărâre de Guvern prin care calendarul de liberalizare a prețului gazelor la populație va fi suspendat, în urma dezbaterii publice organizate de instituție în ultimele două săptămâni.

„În prezent, problema prețului gazelor pentru populație a devenit îngrijorătoare, iar perioada de liberalizare pe care și-a asumat-o România, respectiv 31 decembrie 2018, este unul dintre cele mai ambițioase termene dintre statele UE. Astfel că vom propune un proiect de hotărâre de Guvern prin care vom cere suspendarea scumpirii gazelor și un proiect de lege de modificare a Legii energiei și gazelor prin care propunem prelungirea termenului de liberalizare totală cu cel puțin doi ani și jumătate“, a spus ministrul, citat de Agerpres. Departamentul pentru Energie a demarat, începând cu 1 septembrie, o dezbatere publică privind oportunitatea amânării calendarului de liberalizare în contextul în care, în ultimii doi ani, salariile au scăzut cu 1%, iar prețul final al gazelor a crescut cu 16%. La 1 septembrie, ministrul delegat pentru Energie a declarat că va propune autorităților de la Bruxelles ca prețul gazelor interne pentru populație să nu mai crească până la 1 iulie 2016, iar perioada de liberalizare să se prelungească până la 1 iulie 2021, față de 31 decembrie 2018, cum prevede calendarul aflat în prezent în vigoare. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine