2019-07-22 23:56

PREMIERĂ. Banca Transilvania și BCR acceptă schimbul valutar pentru LEI MOLDOVENEȘTI

 |  12:03
PREMIERĂ. Banca Transilvania și BCR acceptă schimbul valutar pentru LEI MOLDOVENEȘTI

Grație conlucrării Băncii Naționale a Moldovei (BNM) cu Banca Comercială Română și Banca Transilvania, leul moldovenesc va fi acceptat pentru operațiuni de schimb valutar și tranzacții bancare în România, informează un comunicat al BNM.

Cele două bănci comerciale vor lansa serviciul de schimb valutar lei moldovenești (MDL) contra lei românești (RON) pe teritoriul României, precum și serviciul de transferuri bancare în lei moldovenești. Serviciul de schimb valutar MDL/RON va fi disponibil începând cu 1 octombrie 2018 la sucursalele și ghișeele din principalele orașe din România

BCR este acționar unic al BCR Chișinău S.A., iar Banca Transilvania este acționar majoritar, împreună cu BERD, al BC „Victoriabank” S.A.

România este primul partener comercial al Republicii Moldova, cu o pondere de 26% în exporturile și 14% în importurile moldovenești, în prima jumătate a anului. În domeniul turismului, România este a treia destinație a moldovenilor cu circa 15% din călătorii conform datelor pentru primele opt luni ale anului, iar cetățenii români au reprezentat 20% din toți turiștii care au vizitat Republica Moldova în aceeași perioadă, plasând România pe primul loc printre țările de origine ale vizitatorilor străini.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray