2020-01-29 05:28

PREMIERĂ. Care este prima COMPANIE din România care deschide o FABRICĂ în străinătate. Vezi unde este localizată

 |  13:00
PREMIERĂ. Care este prima COMPANIE din România care deschide o FABRICĂ în străinătate. Vezi unde este localizată

Grupul Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din România şi unul dintre principalii producători de materiale pentru piaţa construcţiilor şi instalaţiilor, a deschis fabrica TeraSteel Serbia, în Leskovac, specializată în producţia de panouri sandwich. Acesta este prima fabrică din străinătate inaugurată după 1990 şi aflată integral în proprietatea unei firme româneşti, informează News.ro.

“Extinderea activităţii grupului Teraplast în Serbia, odată cu deschiderea fabricii din Leskovac este un nou pas în procesul nostru de dezvoltare, în linie cu obiectivele grupului pe termen lung. În 2018, pentru TeraSteel Serbia, ţintim vânzări în valoare de 28 de milioane de euro, iar în ceea ce priveşte pieţele deservite, majoritatea panourilor produse în această fabrică vor merge către piaţa din Serbia, dar şi către export în ţări din zona balcanică”, a declarat Dorel Goia, preşedintele Consiliului de Administraţie al Teraplast, într-un comunicat.

Fabrica din Serbia are o capacitate de producţie similară celei a subsidiarei TeraSteel Bistriţa, unul dintre liderii pe piaţa de panouri sandwich, adică 2,2 milioane mp/an, dar şi utilaje similare.

Panourile sandwich sunt folosite în realizarea construcţiilor de tip industrial, precum hale, depozite, centre comerciale şi depozite frigorifice.

“Un investitor mulţumit va atrage întotdeauna alţi potenţiali investitori, de aceea ne vom asigura că TeraSteel va beneficia de toate condiţiile necesare derulării activităţii în oraşul nostru”, a declarat Goran Cvetanovic, primarul oraşului Leskovac.

În iunie 2017, grupul Teraplast a cumpărat cu 4,3 milioane euro producătorul de panouri sandwich Interlemind din Serbia.

Cel mai mare acţionar al Teraplast este omul de afaceri Dorel Goia, cu 46,82% din acţiuni, în timp ce fondul KJK Fund II din Luxemburg are o participaţie de 10,03%.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-10-13Parerea ta...

LEVST.
13 Oct 2017

Aiureli si iar aiureli..."Firma total romana...", insa 10% din actiuni aprtin la cineva din Luxembourg... Nu cumva acesti 10 % conduc toata afacerea, si -dandu-i lu' goia cateva sute de mii de euro- deschid aceasta fabrica, care nu aduce nici'un beneficiu romanilor? In primul rand Romania are o inalta rata a somajului si avea nevoie de aceste locuri de munca si 2), daca aceste produse se vand la export, nu era mai profitabil sa se vanda direct din Romaniaa? Si- probabil- in Serbia- ora de munca este mai bine platita decat in Romania., deci o alta forma de scadere din profit...S-ar putea ca in timp, cele 10% actiuni, sa ceara si mutarea fabricii din Romania, in alta tara...Mai incaseaza goia inca un sfert de milion si treaba e ca si facuta( desigur ca nu va ramane el cu toti banii, trebuie sa unga siel pe mai marii din conducerea ministerelor respective, etc.,)
LEVST.
13 Oct 2017

Singurele investitii profitabile -in exterior-pentru o tara, sunt cand acestea se fac in tari cu resurse locale ieftine si mana de lucru la fel, mai ieftina, iar Romania ar trebui sa investeasca in articole de perspectiva , celule(panouri) fotoelectrice, si aceasta in tari africane( cele mai stabile) unde materia prima este in cantitati uriase ,imposibil de cuantificat iar mana de lucru mult mai ieftina ca si in tara, la noi...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine