2020-04-07 11:35

Premierul Boc, huiduit. Lărgirea a 10 km de pe centura Capitalei va dura cinci ani

 |  19:32
Premierul Boc, huiduit. Lărgirea a 10 km de pe centura Capitalei va dura cinci ani

Premierul Emil Boc a fost huiduit, ieri, în timpce a ieşit să ia o gură de aer pe Centura de Nord a Capitalei. Organizatorulvizitei deminitarului, directorul coordonator proiecte variante ocolitoare dincadrul Companiei de Autostrăzi, Ovidiu Berbier, a avut ideea să opreascălimuzinele din coloana oficială exact lângă un grup de cetăţeni “fericiţi”. Zeci de persoane au cerutad-hoc demisia Guvernului, acuzându-l pe premierul Emil Boc şi pe ministrul transporturilor,Radu Berceanu, că nu au realizat nimic.

Dupăvizitele din Moldova, la inundaţii, premierul Emil Boc şi ministrul transporturilor,Radu Berceanu, au efectuat ieri o inspecţie privind stadiul lucrărilor delărgire a Centurii de Nord a Capitalei. La începutul vizitei, în zonalocalităţii Mogoşoaia, premierul Emil Boc şi ministrul Radu Berceanu au fostîntâmpinaţi de un grup de cetăţeni care i-au huiduit şi le-au cerut demisia. Cetăţeniii-au reproşat premierului că nu au canalizare şi grădiniţe în cartierul Străuleşti.Premierul s-a îndrepat către grupul de oameni neumulţumiţi şi a întrebat dacă sunt montaţi,sau dacă este un scenariu pus la cale de primarul sectorului 1 Andrei Chiliman. „Spune, tu cu ce te ocupi?”, a întrebat Emil Boc unprotestatar. „Nu contează, am venit să-mi cer şi eu drepturile”, i-a replicatun bărbat. „Ce drepturi?”, a spus şi Boc. „Sunt funcţionar public”, a venitreplica interlocutorului. „Ia stai.Stai, stai. Unde eşti funcţionar public?”,l-a chestionat premierul. „Nucontează. La Primăria Sectorului 1", a fost răspunsul. „La Sectorul 1? La Chiliman. Deci mă băieţi,că v-o trimis Chiliman să mă huiduiţi... Pe mine nu mă-nfricaţi! Ăsta să fiemesajul”, a replicat premierul iritat.

Bocşi Berceanu se laudă cu facturi întârziate de peste 6 luni

Chiar dacă nu s-au mai plătit de la sfârşitulanului trecut lucrările de la Centura de Nord a Capitalei, Emil Boc a precizat că până la sfârşitulanului, partea de nord a centurii Capitalei va fi finalizată şi că de la 1iulie 2011 şoferii vor putea circula pe autostradă, de la Piteşti la Constanţa.Pe de altă parte, ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a adăugat că pentrua finaliza lucrarea, până în decembrie a luat bani de la proiectul autostrăziiBucureşti-Ploieşti.

Douătronsoane din Centură, lărgite în 1.778 de zile

Modernizarea ultimelor două tronsoane alecenturii Bucureşti, care vor face legătura cu autostrăzile A1 şi A2, în lungimetotală de circa 20 km, va costa aproaximativ 90 milioane de euro. Potrivitanunţurilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor pentru modernizareaultimelor două tronsoane ale centurii Bucureşti, lucrările la cele două secţiunicu o lungime totală de circa 20 km vor dura aproximativ 4 ani şi 10 luni. “Durata contractului sautermenul pentru finalizare – 1.778 zile,începe de la data atribuirii contractului”,se arată în anunţul de licitaţie. ReprezentanţiiCompaniei de Autostrăzi ne-au explicat că este o greşeală precizarea privind duratacontractului sau termenul pentru finalizare pentru lărgirea celor douătronsoane din Centura Capitalei . “Estesenzaţional de mult, pe SEAP nu trebuie publicat bugetul şi durata contractuluisau termenul pentru finalizare”, ne-auexplicat sursele citate.

La capitolul „alte informaţii” din cadrul celordouă anunţuri este precizat că “proiectareadurează între 90 şi 135 de zile de la data emiterii ordinului de începerepentru proiectare, execuţia lucrărilor între 16 şi 18 luni şi garanţia de bunăexecuţie 3 ani de la data semnării procesului verbal de recepţie la terminarea lucrărilor”.Comisia de licitaţie va ţine cont în proporţie de 60% de preţ, de 20% determenul de plată acordat de ofertant, 15% de durata de execuţie şi 5% duratade elaborare a proiectului. “Ne cer săacordăm ca termen de plată aproximativ 180 de zile. Noi lucrăm gratis ojumătate de an?”, întreabă constructorii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-04-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine