2020-08-13 06:26

Presedinte ANRE: Guvernul discută marţi noul calendar de liberalizare a preţului gazelor

 |  13:24
Presedinte ANRE: Guvernul discută marţi noul calendar de liberalizare a preţului gazelor

Niculae Havrileţ, președintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), a declarat, că marți se va discuta, în cadrul şedinţei de Guvern noul calendar de liberalizare a preţului gazelor.

Preşedintele ANRE a afirmat că după ședință se va organiza un comitet extraordinar de reglementare, astfel încât noile tarife vor intra în vigoare la 1 iulie.

"Se introduce în şedinţa de marţi şi se adaugă un amendament, o specificaţie pe care o cere Consiliul Concurenţei privitoare la schema de ajutor economic pe care o primesc CET-urile privind gazele subvenţionate din zona producătorilor. Acest lucru trebuie cuantificat, trebuie stabilite condiţiile, cantităţile şi toate elementele pentru a putea notifica acest ajutor. Practic, el este un ajutor pe care societăţile de termoficare îl primesc, gaze ieftine pentru populaţie, dar totuşi ele sunt socieăţi comerciale şi acest lucru induce ideea că o altă societate comercială, respectiv un producător de gaze ar subvenţiona o altă societate comercială, respectiv producătorul de termie. Sunt permise de lege, dar trebuie cuantificate şi de aceea Consiliul Concurenţei a solicitat ca în corpul HG să se introducă aceste elemente", a precizat Niculae Havrileţ.

Conform noului calendar, preţurile la gazele pentru consumatorii casnici vor creşte de la 53 lei/MWh la 60 lei/MWh din iulie acest an, la 66 lei/MWh în 2016, la 72 lei/MWh lei în 2017 şi la 78 lei/MWh în 2018.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-25Parerea ta...

ICA
30 Iun 2015

PARADOX: CÂND TOATE SCAD; GAZUL,CURENTUL,BENZINA,ALCOOLUL,ŢIGARILE,...KRESK !!! NU-S RERE...SETAŢI LİKURICII ???
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz