2020-07-03 17:50

Preşedintele ANRP, George Băeşu, i-a înaintat premierului Victor Ponta un memoriu în care îşi prezintă demisia

 |  12:54
Preşedintele ANRP, George Băeşu, i-a înaintat premierului Victor Ponta un memoriu în care îşi prezintă demisia

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), George Băeşu, i-a înaintat premierului Victor Ponta un memoriu în care reclamă că instituţia este obligată la amenzi pentru neplata în termen a titlurilor de despăgubire. În acest context, Băeşu şi doi vicepreşedinţi ai instituţiei şi-au dat demisia.

Preşedintele ANRP, George Băeşu a precizat, pentru Mediafax, că în memoriu este precizat că împotriva ANRP există mii de procese în care este solicitată amendarea conducerii instituţiei cu zeci de mii de euro pentru neemiterea sau neplata în termenul legal de 30 zile a titlurilor de despăgubire, pentru dosare din urmă cu mai mulţi ani. Acesta a precizat că există deja decizii ale instanţei în acest sens.

Memoriul este însoţit de demisia sa şi a celor doi vicepreşedinţi ai ANRP.

"Avem o situaţie excepţională la ANRP. Cred că suntem singura instituţie din România împotriva căreia există mii de procese în cadrul cărora cetăţenii cer amendare pentru neplată sau pentru neemiterea de titluri de despăgubire. În condiţiile Legii contenciosului administrativ, suntem în situaţia în care instanţele ne aplică amenzi nu pentru faptul că nu am face bine ce facem, ci pentru că nu facem în 30 de zile. Cu alte cuvinte, ajungem noi, cei care am descoperit mizeria din domeniul retrocedărilor, să plătim pentru că alţii au furat cât au putut din acest domeniu, oamenii nemulţumiţi au făcut procese în instanţă, iar instanţele astăzi amendează pe cei care nu sunt în stare ca, în 30 de zile de când apare o hotărâre, să fie în executare", a afirmat George Băeşu.

Acesta a mai spus că membrii din conducerea ANRP se află în situaţia de a plăti amenzi de zeci de mii de euro pentru că nu au ştiut să fie "Supermeni".

"Ajungem să plătim individual, cei care ne-am asumat să spunem adevărul despre ce s-a întâmplat în România în acest domeniu. Noi suntem plimbaţi prin toată ţara pentru astfel de procese, iar legea astăzi, aşa cum e scrisă, este interpretată de unii în sensul că putem fi amendaţi şi în trecut", a precizat preşedintele ANRP.

George Băeşu a menţionat că memoriul a fost înaintat premierului Victor Ponta alături de demisia sa şi a celor doi vicepreşedinţi. Astfel, prim-ministrul a cerut ca memoriul să intre în atenţia Ministerului Justiţiei, pentru verificări.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-02Parerea ta...

CETATEAN
02 Mar 2015

Dar pina acun ce ati facut ? 100 persoane cu salariu . De 3 ani a 100 dosare pe zi , 240 zle egal 2400 dosare pe an . De 3 ani ori 2400 egal 7200 dosare rezolvate . Cite dosare a-ti rezolvat in 3 ani ? Cum a dat 90 sau 60 sau 10 milioane lui Cocos - Udrea ginerele lui Basescu , peste rind si nici nu erau propietari ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz