2020-07-03 16:56

Preşedintele BERD, în vizită oficială în România

 |  17:12
Preşedintele BERD, în vizită oficială în România

Președintele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Suma Chakrabarti, va efectua în perioada 1-2 februarie 2016 o vizită în România, în cadrul căreia va avea întrevederi cu preşedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloş şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Potrivit unui comunicat de presă al băncii, Sir Suma va avea întâlniri cu președintele României, Klaus Iohannis, prim-ministrul, Dacian Cioloș, ministrul Finanțelor Publice și guvernatorul BERD pentru România, Anca Paliu Dragu, guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, și cu alte oficialități la nivel înalt.

Totodată, președintele BERD se va întâlni cu reprezentanți ai comunității de afaceri.

"Conform estimărilor noastre, anul acesta ritmul creșterii economice din România va fi printre cele mai rapide din Europa. Sperăm ca investițiile din sectorul privat se vor extinde în mai multe sectoare ale economiei, pe măsură ce încrederea investitorilor va crește. De asemenea, ne dorim ca investițiile în sectorul public să se relanseze, și absorbția fondurilor europene să se îmbunătățească. Ca susținător al dezvoltării piețelor de capital, BERD speră ca anul 2016 să aducă noi emisiuni de acțiuni și obligațiuni pe piețele financiare. România are un potențial mare, iar BERD este gata să-și extindă și să-și diversifice activitatea în tară, drept răspuns la cererile de finanțare', a declarat Suma Chakrabarti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz