2020-04-06 15:01

Preşedintele Erste Bank critică incompetenţa României cu privire la fondurile europene: ''O ruşine dramatică''

 |  16:31
Preşedintele Erste Bank critică incompetenţa României cu privire la fondurile europene: ''O ruşine dramatică''

"Faptulcă sunt disponibile miliarde de euro (de la UE, n.n.), iar din acestea Româniaa fost capabilă să ia 38 milioane de euro, este o ruşine. Este o ruşinedramatică şi sper că ceva se va întâmpla în acest stat foarte, foarte curând,în bine", a declarat vineri, la o conferinţă depresă la Viena, preşedintele Erste Bank, Andreas Treichl. Declaraţia sa vine încontextul îngrijorărilor exprimate recent de FMI cu privire la aceeaşi temă:faptul că România nu reuşeşte să atragă îndeajuns fonduri europene sau să leutilizeze eficient.

"Sunt35 de miliarde de euro care stau în Bruxelles pentru a fi investiţi în România.Suma de 35 de miliarde de euro ar putea face România una dintre cele maiinteresante state din Europa. Cu 35 de miliarde ar putea fi create milioane delocuri de muncă în România şi, astfel, să fie ajutaţi oamenii să lupte contraşomajului", a spus Treichl. El a adăugat că filiera românească a bănciiErste trece printr-o perioadă dificilă, având pierderi legate de credite, însănu doreşte să-şi reducă angajamentele în ţară: "Suntem în România să facemafaceri, vrem să finanţăm companiile şi oamenii”.

Treichla menţionat că grupul are bani şi lichiditate suficientă, iar România are obancă centrală care a făcut "o treabă fantastică" în a menţinestabilitatea în ţară.

Deasemenea, preşedintele Erste Bank şi-a exprimat opinia conform căreia BancaEuropeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERS), dar şi toate bancile şicompaniile din România "ar face orice" să ajute Guvernul să miştelucrurile în domeniul fondurilor europene. "Toată lumea este pregătită.Directorul general din România (Dominic Bruynseels, şeful BCR - n.r. ) apetrecut foarte mult timp cu colegii lui pentru a lucra la un plan despre cumsă aducă din nou investiţiile în România. Despre cum să atragă fondurile de laUE. Nimic nu se întâmplă!", a continuat Treichl.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-10-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine