2020-02-23 05:03

Preţul biletelor de tren şi de metrou creşte cu circa 8%

 |  18:36
Preţul biletelor de tren şi de metrou creşte cu circa 8%

Toamna începe cu un nou val de scumpiri, dupăce în august toate preţurile au crescut în urma majorării TVA. De mâine, cartela de metrou cu două călătoriise scumpeşte cu 50 de bani. Dacă în prezent două călătorii cu metroul costă 2,5lei, de mâine, cartela va costa 3 lei. Şi CFR Călători scumpeşte biletele detren cu 8%. Astfel, dacă azi un bilet pe ruta Bucureşti-Ploieşti, la personal,costă 7 lei, de mâine, tichetul pentru cei aproximativ 60 km va costa circa 7,6lei. Şi uleiul, conservele de legume şi fructe se scumpesc, de la sfârşitullunii, cu aproape 15%.

De mâine, preţul uneicălătorii cu trenul sau metroul va creşte, în medie, cu aproximativ 8%. Preţurilepentru cartelele de metrou cu mai puţine călătorii va fi majorat cu mai mult de8%, ne-au declarat oficiali din Ministerul Transporturilor. “Dacăîn prezent o cartelă de metrou cu două călătorii costă, 2,5 lei, după scumpireva costa 3 lei. Cartela cu zece călătorii, care costă acum 8 lei, din 15 septembrieva costa 9 lei. Vrem să încurajăm călătorii să îşi cumpere abonamente”, ne-au explicat sursele citate. Potrivit acestora, Metrorexoferă călătorilor două noi tipuri de abonamente. “Pentru un abonament lunar cu unnumăr de 62 de călătorii, călătorul va plăti 27 lei. Abonamentul nelimitatprivind numărul de călătorii va costa 50 lei. O altă noutate este abonamentulsăptămânal. Nu a mai existat până acum abonament săptămânal. Abonamentul pentruşapte zile va costa 15 lei. De asemenea, Metrorex introduce şi un abonament deweekend, fără limită de călătorii, pentru care călătorii vor plăti 6 lei”, ne-au mai declarat sursele citate.

Biletul de personal pe ruta Bucureşti-Braşovcreşte de la 17,7 lei la 19,1 lei

De mâine se scumpesc şi biletele de tren cuaproximativ 8%. Astfel, dacă astăzi o călătorie cu trenul personal, pe rutaBucureşti-Braşov, costă 17,7 lei, de mâine acelaşi tichet costă 19,1 lei. Peaceeaşi relaţie, un bilet la un tren accelerat, care astăzi costă 33 de lei,după scumpire va costa aproximativ 35,5 lei.

Şi seria scumpirilor la alimente continuă.Imediat după recoltarea culturilor de floarea- soarelui, românii vor cumpăraulei mai scump cu aproape 15%. Preşedintele Federaţiei Sidicatelor dinIndustria Alimentară, Dragoş Frumosu, afirmă că producătorii de ulei vor începesă proceseze seminţele de floarea- soarelui cultivate în acest an. “Materia primă, respectiv semineţele de floarea-soareluis-au scumpit din cauza secetei. Şi conservele de fructe şi legume se scumpesc cuapoape 15%”, ne-a precizat Frumosu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-08-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine