2020-04-10 03:35

Preţurile pachetelor turistice pentru vacanţa de iarnă nu scad faţă de anul trecut. Oferte variate, dar la preţuri mari pentru Crăciun şi Revelion

 |  18:53

Deşituroperatorii nu şi-au încheiat bilanţul vânzărilor din perioada sezonuluiestival, agenţiile au lansat deja ofertele de vacanţă pentru Crăciun şi Revelion.Consultanţii spun că, în pofida crizei, preţurile pachetelor turistice pentruiarnă se anunţă la fel ca anul trecut.

Ceicare îşi planifică vacanţa de iarnă pot să aleagă deja dintre destinaţiile scoasela vânzare, de la cele exotice din zona Oceanului Indian şi a Mării Caraibelorpână la ţările unde se pot practica sporturile de iarnă, precum Austria şiItalia. "Pachetele apărute pe piaţă până acum sunt «de semnal», grosulîncă nu a apărut", conform consultantului în turism Ciprian Enea.

Oofertă inedită îi vizează pe pensionari. Astfel, agenţiile le propun acestorasă viziteze Spania, în cadrul programului pentru seniorii europeni, care începela 1 octombrie şi durează până la sfârşitul lunii aprilie. Nu numai pensionariipot sta o săptămână la un hotel de 4 stele cu pensiune completă, la un preţ de395 de euro (sumă care include şi biletul de avion plus taxele aferente), ci şicei tineri, pentru că fiecare senior are dreptul să-şi ia un însoţitor maipuţin vârstnic. Agenţiile au deja cereri numeroase pentru Crăciun şi Anul Nouşi se gândesc la o suplimentare a locurilor. "Biletele pentru lunaoctombrie s-au epuizat deja în România. Programul are succes, deşi nu abeneficiat de promovare", a declarat Cristian Pandel, managerul ChristianTour - agenţie care are dreptul să vândă pachetele "Travel Senior" înRomânia şi Ungaria.

Turiştiicare obişnuiesc să-şi rezerve bilete din timp nu trebuie să-şi facă iluzii preamari în privinţa reducerilor la pachetele turistice, care întotdeauna sunt maimici decât în sezonul estival şi nu depăşesc 10%. Explicaţia agenţiilor este aceeacă timpul între momentul rezervării şi plecarea în vacanţă este prea scurtpentru a putea obţine un discount mare, ca la ofertele “early booking” pentruvară, puse la vânzare încă din ianuarie. De exemplu, o săptămână la schi înAustria, la o pensiune de 3 stele cu demipensiune, costă 399 euro/persoană înperioada Revelionului, iar la 4 stele - 730 de euro, ambele cu transportul pecont propriu. Agenţiile promit o reducere de 3% din preţul de bază pentrurezervările făcute până la 31 octombrie.

Revelionulîn zone mai exotice, precum Thailanda, costă peste 1.000 de euro/persoană,pentru o săptămână. Preţul nu include însă taxele de aeroport plus cina festivăşi taxa de viză. Totodată, un sejur de nouă zile în Hong Kong se vinde cuaproape 1.200 de euro/persoană, fără taxele de aeroport şi masa de Revelion.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-12-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine