2020-06-06 11:23

Prima emisiune de titluri de stat pentru populație din ultimii 10 ani

 |  16:21
Prima emisiune de titluri de stat pentru populație din ultimii 10 ani

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) lansează luni prima emisiune de titluri de stat pentru populație din ultimii 10 ani, emise prin Bursa de Valori București, perioada de subscriere urmând să să încheie în data de 19 iunie. Valoarea nominală a unui titlu de stat va fi de 1.000 de lei, iar titlurile sunt emise pe o perioadă de doi ani. Emisiunea va fi scadentă la data de 25 iunie 2017.

Finanțele vizează să atragă prin această emisiune 100 de milioane de lei, însă valoarea ofertei poate fi majorată, în funcție de cererea înregistrată în perioada de subscriere. Finanțele nu au mai emis titluri de stat pentru populație din 2005, când utiliza rata inflației ca referință pentru randament, la care se adaugă o marjă fixă.

"La data solicitării, prin completarea formularului de subscriere, persoanele fizice vor indica nivelul dobânzii la care doresc să cumpere titluri de stat, care trebuie să fie cuprins în intervalul 1,75% - 2,15% pe an. Dobânda plătită investitorilor va fi fixă, nivelul acesteia urmând a fi stabilit și comunicat de către MFP la momentul alocării emisiunii, în data de 22 iunie 2015", informează MFP.

Dobânda acestor titluri de stat va fi stabilită ulterior perioadei de subscriere, respectiv pe 22 iunie, în funcție de ordinele de subscriere plasate de investitori, iar prima zi de tranzacționare la BVB a titlurilor de stat pentru populație va fi 26 iunie.

Oferta va fi intermediată de un consorțiu de bănci format din Banca Comercială Română, BRD-Groupe Societe Generale și Raiffeisen Bank.

Potrivit autorităților, dobânda și câștigul de capital obținute de investitorii persoane fizice din deținerea și tranzacționarea titlurilor de stat emise de statul roman sunt venituri neimpozabile. De asemenea, maximul intervalului de dobândă la care poate subscrie populația va fi mai mare față de randamentul actual al titlurilor de stat cu aceeași maturitate (2 ani).

Nu vor fi percepute comisioane în procesul de subscriere a titlurilor de stat de către populație, indiferent de modalitatea aleasă de cumpărător (cu numerar, direct la ghișeul bancar sau prin ordin de plată/transfer bancar), în cazul în care se utilizează una din cele trei bănci din sindicatul de intermediere.

Conform prospectului emisiunii, oferta are o durată totală de zece zile lucrătoare (8-19 iunie 2015), iar programul de subscriere este de la 9.00 la 17.00, în fiecare zi lucrătoare, cu excepția ultimei zile, când subscrierile vor putea fi înregistrate numai între orele 9.00-13.00. După expirarea Perioadei Ofertei nu mai sunt acceptate subscrieri de la investitori.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine