2020-01-28 16:48

Prima recoltă de SPARANGHEL din România. Cine este proprietarul culturii și cât a investit

 |  17:42
Prima recoltă de SPARANGHEL din România. Cine este proprietarul culturii și cât a investit

Inaugurarea primei recolte de sparanghel din România a fost făcută joi în prezența ministrului agriculturii Petre Daea. Investiţia de două milioane de euro din județul Giurgiu aparține unui neamț, ne numele său Joseph Jacobs, a carui familie se ocupă cu cultivarea sparanghelului de 70 decenii.

"Este o cultură inedită pentru ţară. Ma bucur ca s-a luat această decizie de a se cultiva o plantă perenă, care are o valoare pe piaţă şi care se valorifică foarte bine pe terenul din comuna Băneasa. Este un moment de satisfacţie", a spus ministrul Petre Daea.

Cultura de sparanghel se întinde pe o suprafaţă de 170 de hectare, dintre care peste 35 de hectare cu sparanghel alb, iar restul verde, scrie Mediafax.

Sparanghelul va fi vândut în şapte supermarketuri din România, printre care Carrefour, Kaufland, Selgros, Metro, dar şi în restaurante franţuzeşti, precum şi pe pieţele din Germania.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-04Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
04 Apr 2019

Joseph Jacobs, a carui familie se ocupă cu cultivarea sparanghelului de 70 decenii>>>cine dracu poate sa va creada??????....care e familia aia care de 700de ani cultiva sparanghel?....nu cumva era vorba de familia lui Maria Magdalena care planta sparanghel pentru Michelangelo cand a pictat Capela Sixtina?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine