2019-10-15 19:20

Prima staţie de încărcare rapidă pentru maşini electrice din România

 |  14:26
Prima staţie de încărcare rapidă pentru maşini electrice din România

Electrica şi OMV Petrom au inaugurat joi prima staţie de încărcare rapidă pentru maşini electrice într-o benzinărie OMV, un proiect pilot. În perioada următoare, vor fi instalate puncte de încărcare rapidă a maşinilor electrice în patru benzinării din Bucureşti şi la sediile centrale ale OMV Petrom (Petrom City) şi Electrica, informează News.ro.

Prin aceste staţii cu încărcare rapidă, un autovehicul 100% electric poate încărca 80% din capacitatea acumulatorului în circa 20 de minute, faţă de 7-8 ore cât ar dura la o priză non-dedicată acestui serviciu.

Reprezentanţii celor două companii spun că numai priza de la staţia de încărcare a costat 30.000 de euro.

Pentru şoferii care îşi spală maşina la spălătoria benzinăriei, încărcarea este gratuită. Altfel, pentru cei care doar încarcă maşinile electrice, costul este de 1 leu/kWh.

„Plinul este dat de capacitatea bateriei. La o maşină total electrică, încărcatul acesteia poate costa între 22 de lei (pentru 22 kWh) şi 36 de lei”, a declarat directorul de vânzări al Electrica, Ramiro Angelescu, la inaugurarea staţiei.

La o încărcare de 22 de lei, maşina electrică poate parcurge în medie 150 km, spune acesta.

Vânzările de autoturisme electrice şi hibride noi au crescut de peste două ori în primele zece luni din 2016, la 834 de unităţi, de la 412 în aceeaşi perioadă a anului anterior.

Prima companie care a demarat o reţea extinsă de staţii electrice în România este retailerul Kaufland, în parteneriat cu producătorul de energie regenerabilă Renovatio.

Kaufland a anunţat, în august 2016, că va dispune de o reţea de 12 puncte de încărcare în România până la finalul acestui an.

La finalul lunii noiembrie, un vicepreşedinte al MOL, al patrulea jucător de pe piaţa românească a benzinăriilor, a anunţat că grupul ungar ia în calcul să deschidă puncte de încărcare pentru maşini electrice în România.

De asemenea, compania Tinmar, cel mai mare furnizor privat de energie din România, va realiza în următorii ani o reţea naţională de staţii de încărcare pentru maşinile electrice.

Potrivit specialiştilor din sector, marele avantaj al maşinii electrice îl reprezintă costul redus pentru alimentare în comparaţie cu maşinile care folosesc carburanţi clasici.

Totuşi, maşinile electrice sunt în continuare semnificativ mai scumpe decât maşinile care folosesc carburanţi clasici.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray