2020-07-14 13:56

Primăvară neagră pentru industria hotelieră. Călin ILE, președintele FIHR: „Estimăm o pierdere de 240 milioane de euro pentru lunile martie, aprilie și mai!”

 |  10:24
Primăvară neagră pentru industria hotelieră. Călin ILE, președintele FIHR: „Estimăm o pierdere de 240 milioane de euro pentru lunile martie, aprilie și mai!”

Industria hotelieră a pierdut aproximativ 240 de milioane de euro în lunile martie, aprilie şi mai, în urma celor circa 6 milioane de înnoptări care nu au mai avut loc în această perioadă, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR), Călin Ile.

„În industria hotelieră estimăm o pierdere de circa 6 milioane de înnoptări, ceea ce duce undeva la 240 de milioane de euro pierdute în lunile martie - aprilie - mai. Sperăm ca, în ultimele şapte luni din an, să funcţionăm undeva la un nivel de 40 - 50% faţă de anul trecut", a afirmat Ile.

Acesta a apreciat că hotelurile de dimensiuni mai mici ar putea fi nevoie să îşi limiteze capacitatea de cazare.

„Fiecare hotel îşi face limitarea (de rezervări - n.r.), hotelurile mai mari nu vor avea probleme pentru că au spaţiu suficient, dar cele mici s-ar putea să fie nevoite să-şi limiteze capacitatea de utilizare", a spus Călin Ile.

Preşedintele FIHR a precizat că măsurile de prevenire a răspândirii virusului introduse de către hotelieri ajung la un cost de 50 de euro pentru fiecare angajat.

„Estimările noastre despre costurile de conformare igienico - sanitară sunt undeva la 50 de euro per angajat. Acestea sunt costuri care, la această oră, sunt asumate de investitor, pentru că nu există niciun sprijin, deşi s-a discutat de mai multe ori că sumele respective vor fi în parte suportate de stat, deocamdată acest sprijin nu există, şi aceşti 50 de euro pe angajat i-am susţinut noi", a explicat oficialul FIHR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-31Parerea ta...

UN CETATEAN
31 Mai 2020

In industria Horeca, afacerile se fac dupa ureche! Fiecare antreprenor urmareste sa aibe si un profit La vremuri de criza se pot acoperi o parte din acest profit. La noi patronii si familiile lor din profit isi dau salarii mari, isi iau vile si masini scumpe, isi dau copiii numai la scoli private si straine Daca din acest profit ar investi in unitatile de cazare, forta de munca si unitatile de alimentatie, atunci am avea servicii mai bune. Asa avem servicii scumpe si mediocre si salariati prost platiti. Detin cel mai redus tva si tot nu este bine.
DESTEPT
01 Iun 2020

Mare pierdere la hotie . Dar tot atita impozit , a dat anul trecut ? Ce dracu construieste industria cearsafelor si tirfelor ? Au dat vaucere la primari si instituti de stat . Cu ocazia asta sau marit preturile cu 50 la suta . Un salariat la particular sau pensionar , de unde ia ajutor pentru concediu sau vacanta ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz