2019-10-17 11:13

Primul caz de INSOLVENŢĂ a unei persoane fizice din România

 |  11:10
Primul caz de INSOLVENŢĂ a unei persoane fizice din România

Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) a anunţat miercuri că a fost publicat, în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, la secţiunea „Debitori – persoane fizice cu obligaţii ce nu decurg din exploatarea unei întreprinderi”, primul caz de insolvenţă a unei persoane fizice din România, înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanţa.

”În această nouă secţiune din cadrul Buletinului Procedurilor de Insolvenţă se publică actele de procedură emise în cadrul procedurii de insolvenţă a persoanelor fizice de către comisiile de insolvenţă, instanţele judecătoreşti, administratorii de procedură şi lichidatorii desemnaţi, în conformitate cu prevederile Legii nr. 151/2015 privind procedura insolvenţei persoanelor fizice, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în comunicat.

Accesul la această secţiune se asigură pentru debitori, creditori, administratorii procedurii şi lichidatori, cu titlu gratuit, pe fiecare dosar de insolvenţă în care deţin una din aceste calităţi, potrivit ONRC.

Totodată, pentru comisiile de insolvenţă şi instanţele judecătoreşti, accesul se asigură cu titlu gratuit la toate dosarele de insolvenţă, în conformitate cu prevederile H.G. nr. 419/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 151/2015 privind procedura insolvenţei persoanelor fizice, cu modificările şi completările ulterioare.

”Toate persoanele interesate, justificând interesul solicitării, au acces la informaţii din Secţiunea „Debitori – persoane fizice cu obligaţii ce nu decurg din exploatarea unei întreprinderi” a Buletinului Procedurilor de Insolvenţă, copii ale acestuia şi copii de pe actele de procedură publicate, cu respectarea legislaţiei în domeniul protecţiei datelor cu caracter personal”, se arată în comunicat.

De asemenea, ONRC a anunţat că este disponibil un serviciu online prin care se publică informaţii privind numele, prenumele persoanei fizice faţă de care s-a deschis o procedură de insolvenţă, precum şi localitatea şi judeţul în care îşi are domiciliul/reşedinţa, accesul fiind asigurat cu titlu gratuit.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray