2020-04-08 16:03

Prin PURGATORIU. Ce se întâmplă cu banii care vin, seara, la Banca Națională

 |  11:04
Prin PURGATORIU. Ce se întâmplă cu banii care vin, seara, la Banca Națională

Da, banii sunt sunt murdari, la propriu, după cum spune consilierul de strategie al guvernatorului Băncii Naționale a României, Adrian Vasilescu. Acesta a atenționat, în cadrul unei emisiuni la Digi24, că banii cash sunt o metodă de transmitere a virusului, în contextul epidemiei COVID-19.

„O singură provizie am făcut: de card. Pentru că nu mai umblu cu bani în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși, când e vorba de răspândirea unei epidemii”, a arătat consilierul BNR. În România avem bani din plastic și aceștia pot fi spălați, așa cum au procedat și autoritățile din China. „Banii de plastic au două caracteristici: în primul rând, sunt foarte greu de falsificat și pot fi spălați, la propriu, cu săpun și cu apă”, a spus Vasilescu.

O mașină imensă

La Banca Națională există un centru pe unde trece toată masa monetară din România în mod constant. „Există o mașină imensă, perfecționată, care face următoarele operațiuni – banii care vin seara la Banca Națională trec prin acest “purgatoriu” și acolo se fac următoarele operațiuni: în primul rând, se caută banii falși, le-a găsit mașina (bancnotele – n.r.), le dă la o parte și au un drum sigur, către Poliție; în al doilea rând, bancnotele care se deteriorează, se rup, se scot și ele deoparte; și pe urmă se împart bancnotele pe categorii și intră în depozitele de bani. Dar nu se spală”, a explicat, la Digi24, Adrian Vasilescu.

“Ce te izbește în primul rând când intri în acea cameră este mirosul infernal, efectiv ca într-o groapă de gunoi. Învârtindu-se prin roțile acelei mașini, bancnotele degajă toate acele mirosuri, iar personalul care lucrează acolo este bine echipat și protejat, poartă măști de protecție și are un spor de toxicitate, pe bună dreptate”, după cum a mai adăugat Adrian Vasilescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine