2020-07-09 15:32

Producția de miere, la jumătate față de anul trecut. Care sunt cauzele

 |  11:19
Producția de miere, la jumătate față de anul trecut. Care sunt cauzele

Producţia de miere la nivel naţional va scădea la jumătate în acest an, din cauza ploilor şi a temperaturilor scăzute, a declarant, pentru News.ro, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România (ACA), Ioan Fetea, care apreciază că preţul mierii nu va creşte, pentru că România importă multă miere ieftină, care ajunge la 20% din total consum.

„Din datele pe care le avem de la apicultori până în prezent, producţia de miere din acest an va fi cu 50-55% sub producţia medie anuală. Ea diferă pe regiuni, de exemplu în Moldova producţia a fost mai bună decât în restul ţării, aici scăzând cu aproximativ 40%. Estimăm că producţia de miere la nivel naţional va fi de 15-17.000 tone, faţă de 30.000 tone”, a explicat Fetea.

El spune că ploile din primăvară au generat acest dezastru, dar şi temperaturile scăzute.

„De exemplu, rapiţa nu a răsărit, dar nu a fost semănată nici măcar jumătate faţă de anul anterior. Iar la floarea-soarelui a fost secetă. În plus, din cauza temperaturilor scăzute, salcâmul a îngheţat parţial. A plouat, a fost vânt, ce mai, a fost un an calamitat din acest punct de vedere”, a adăugat sursa citată.

El apreciază că, cel mai probabil, apicultorii vor avea nevoie de spriin financiar de la Guvern, ca să poată supravieţui.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz