2020-02-29 03:25

Produsele bio, tradiționale și montane vor beneficia de reducerea TVA de la 1 iunie

 |  15:20
Produsele bio, tradiționale și montane vor beneficia de reducerea TVA de la 1 iunie

Potrivit unui proiect de ordonanță de urgență lansat în dezbatere publică, Ministerul Finanțelor propune o scădere de la 9% la 5% pentru livrările produselor bio, tradiționale și montane pe întregul lanț de distribuție. Foarte probabil, măsura se va aplica chiar de la 1 iunie și este inclusă într-un Proiect de ordonanță de urgență privind acordarea unor facilități fiscale și pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Ca să se aplice, documentul trebuie aprobat de Executiv și publicat în Monitorul Oficial, scrie avocatnet.ro. În proiect scrie că o cotă redusă de TVA de 5% se va aplica pentru „livrarea alimentelor de înaltă valoare calitativă, respectiv produse montane, bio, tradiționale, autorizate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale”, însă trebuie precizat că „livrarea acestor alimente va fi însoțită de copia documentului de recunoaștere/atestare/certificare eliberat de autoritatea competentă, cu excepția livrării efectuate către consumatorul final”.

În cazul în care actul va fi adoptat și publicat luna asta, reducerea cotei de TVA se va aplica de la 1 iunie 2019. Reducerea cotei de TVA aplicabile pe întreg lanțul de distribuție a acestor produse poate contribui la reducerea prețului suportat de consumatorul final, având în vedere că prețul acestor produse este mai ridicat de regulă decât cel al produselor similare, costurile de fabricație fiind mai mari ca urmare atât a utilizării de materii prime de calitate superioară, cât și a metodelor de fabricație”, scrie în nota de fundamentare a proiectului de OUG.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-13Parerea ta...

ANONIM
14 Mai 2019

ALTA HOTIE DRAGNEA SI FISU CU MAGAZINELE LUI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine