2020-06-05 10:22

Program naţional iniţiat de ANSVSA. Produsele alimentare vor fi controlate la raft, din 2011

 |  18:59
Program naţional iniţiat de ANSVSA. Produsele alimentare vor fi controlate la raft, din 2011

PreşedinteleAutorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor(ANSVSA), Radu Roatiş, a anunţat că în anul 2011 va fi implementat un programnaţional de control al produselor la raft. “Autoritatea şi-a propus ca în anul2011 să instituie un program naţional cadru de control al produselor la raft,de supraveghere prin care se va vedea ce mâncăm şi cât de bun este ceea cemâncăm. Noi ştim foarte bine ce se întâmplă în unităţile noastre de industrie,în general sunt verificate, dar dat fiind această mişcare mare a comerţului cualimente şi legume, programul nostru strategic va fi denumit anul controluluiproduselor la raft. Vom verifica siguranţa, calitatea şi securitateaproduselor”, a declarat Roatiş, citat de agenţia NewsIn.

Acestaa precizat că se vaverifica dacă produsele conţin exact ceea ce estescris pe etichetă, dacă proteina este proteină, nu soia. „În cazul cremvurştilor,de exemplu, care sunt cei mai susceptibili, vom vedea dacă produsul conţineîntr-adevăr proteine sau altceva”, a arătat preşedintele ANSVSA. Acesta a spuscă Agenţia dispune de aparatură care să verifice dacă anumite produse de pepiaţă conţin substanţe interzie, care ar putea da dependenţă. „Noi ne ocupăm şide controlul produselor care înglobează în zona furajelor sau etnobotanice peproduse de origine non-

animală.De obicei verificăm zona în care sunt înglobate emulgatori, E-uri şi alteingrediente. Când se fac prelevări suntem solicitaţi pentru teste şi analize înlaborator. Noi avem aparatură cu detecţie nucleară şi absorbţia atomică”, aspus Roatiş. Acesta a admis că în alimentele care conţin pulberi ar putea fiintroduse diverse prafuri care pot da dependenţă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-12-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine