2020-07-14 04:24

Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, trimis la Bruxelles

 |  18:04
Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, trimis la Bruxelles

Alina Oprea

Ministerul Fondurilor Europene a trimis oficial Comisiei Europene, prin sistemul informatic de comunicare - Structural Funds Communication (SFC 2014), propunerea pentru Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, în data de 15 octombrie. Acest program are o alocare financiară de aproximativ 9,41 miliarde de euro, promovând investiții de interes național din domeniile transporturi, mediu, managementul riscurilor și energie.

“Trimiterea propunerii oficiale a Programului Operațional Infrastructură Mare reprezintă un pas important pentru România, având în vedere provocările de dezvoltare din perioada 2014-2020, precum și experiența din perioada 2007-2013, care demonstrează importanța unei coordonări eficiente și a unei viziuni strategice în promovarea infrastructurii naționale. Având în vedere complexitatea acestui program, mizăm pe sprijinul Comisiei Europene în derularea unui dialog cât mai eficient și pragmatic pentru a putea aproba programul într-un termen cât mai strâns. Totodată, le mulțumim colegilor de la Ministerul Transporturilor, de la Ministerul Mediului și de la Ministerul Economiei pentru buna colaborare în finalizarea acestui document”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

În perioada 2014-2020, Ministerul Fondurilor Europene va coordona direct următoarele programe: Programul Operațional Infrastructură Mare, Programul Operațional Capital Uman, Programul Operațional Competitivitate, Programul Operațional Asistență Tehnică, respectiv Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate.

Programul Operațional Capital Uman a fost transmis în data de 6 august, Programul Operațional Competitivitate - în data de 28 iulie, Programul Operațional Asistență Tehnică - în data de 25 iulie, iar Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate - în data de 13 septembrie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz