2020-08-08 02:46

Programul “Prima Casă” este accesibil şi românilor din străinătate

 |  15:00
Programul “Prima Casă” este accesibil şi românilor din străinătate

Veşti bune pentru conaţionalii care muncesc în afara României şi care intenţionează să-şi cumpere o casă în ţară. Programul “Prima Casă” este accesibil şi românilor din străinătate.

Totul este posibil în urma unei Hotărâri de Guvern postate recent pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, la rubrica Transparenţă decizională. Astfel, românii care locuiesc în străinătate şi care au permis de şedere şi de muncă, vor putea să-şi cumpere o locuinţă în ţară sau chiar să-şi construiască una cu ajutorul creditelor programului “Prima Casă”.

Pentru cei interesaţi de această posibilitate, a fost alocat un plafon de 25 de milioane de lei, din care se pot acorda împrumuturi de o valoare dublă. Valoarea unui credit “Prima Casă” este în medie de 38.000 de euro, iar în prezent se estimează că se pot acorda în jur de 250 de împrumuturi până la epuizarea plafonului. Guvernul a calculat că suma pusă la dispoziţie va fi suficientă pentru restul anului 2014.

Începând cu a doua parte a anului 2013, creditele “Prima Casă” sunt exclusiv în lei. Conform dezvoltatorimobiliar.ro, împrumuturile pentru locuinţe în moneda naţională au devenit la fel de accesibile ca acelea în euro, datorită reducerilor dobânzilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz