2020-08-10 19:29

Programul Start-up Nation. Vrei 200.000 de lei pentru afacerea ta? Iată ce trebuie să faci!

 |  19:55
Programul Start-up Nation. Vrei 200.000 de lei pentru afacerea ta? Iată ce trebuie să faci!

Executivul a aprobat astăzi, printr-o ordonanță de urgență, programul Start-up Nation pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii, prin care se acordă ajutor de minimis în sumă maximă de 200.000 lei pentru un beneficiar, reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, unui număr maxim estimat de 10.000 de întreprinderi mici și mijlocii.

Întrucât o condiție esențială pentru acordarea ajutorului financiar este ca firma solicitantă să angajeze cel puțin două persoane, pentru o perioadă de minimum trei ani, prin acest program vor fi create minim 20.000 de noi locuri de muncă.

„România pornește cel mai ambiţios program de susţinere a start-up-urilor, program ce se aplică cu succes şi în alte ţări precum Israel sau Marea Britanie și face, astfel, un alt pas spre atingerea dezideratului – România, ţara cu mediul de afaceri cel mai atractiv din Sud-Est-ul Europei. Start-upNation - Romania va motiva tinerii să rămână în ţară și să desfășoare activități de antreprenoriat, va contribui la crearea de noi companii în domenii cu valoare adăugată ridicată, crescând astfel atractivitatea României în regiune. Acest program va crea companiile de succes de mâine care vor consolida baza economiei românești”, a declarat Florin Jianu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-27Parerea ta...

VREAU SI EU
28 Ian 2017

pai nu ați spus ce trebuie sa faci sa îndeplinești condițiile pentru a lua acești bani.Bineînțeles sa înființezi o firma...dar mai departe...Concurs de dosare ...Punctaj ???? Trebuie sa vii CU TOȚI BANII la început pentru a face achizițiile și după aceea pe baza facturilor ți se face decontarea cheltuielilor??? Slabă documentare
PADURARU
30 Ian 2017

Buna ziua .vreau sami fac si eu o microferma .ma poate ajuta cineva pt a sutine niste bani.?
MINISTERUL IMM
30 Ian 2017

Programul asta se adresează firmelor nou înființate max 2 ani , coduri caen excluse is cele legate de agricultură și industria extractivă , etc.. programul de va derula prin otimmc urî dar momentan nu exista capacitatea administrativă sa de gestioneze un asemenea program. Poate la vreo 500 de beneficiari/an probabil. Angajat al ministrului IMM
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz