2020-08-10 03:07

PROIECT în Parlament: Evazioniștii ar putea scăpa de ÎNCHISOARE

 |  18:05
PROIECT în Parlament: Evazioniștii ar putea scăpa de ÎNCHISOARE

Un proiect de lege controversat, depus în Parlamentul Romaniei, prevede ca persoanele condamnate pentru evaziune fiscală să scape de închisoare dacă plătesc prejudiciul, la prima abatere.

Proiectul PSD a trecut marți dimineaţă de Comisia juridică şi are susţinerea UDMR. Ministrul de Finanţe a explicat: este o măsură europeană, spune el, şi este în interesul statului să recupereze banii şi nu să trimită oamenii la închisoare.

„E o primă, să spunem, măsură această inițiativă a colegului meu, dl. Rădulescu. Noi, la nivel de guvern, avem aprobat un memorandum pentru a discuta într-un cadru mai larg, cu ministru de finanțe, justiție și toate celelalte structuri implicate de evaziunea fiscală, pentru că spuneam că până la final de an 2018 trebuie să prezentăm pe masa guvernului un proiect de modificare a unor acte normative care se referă la evaziunea fiscală tocmai pentru a aduce practica din statele europene avansate în România, adică statul să urmărească recuperarea unui prejudiciu și nu neapărat închiderea unor companii și trimiterea în închisoare a unor acționari sau nu numai”, a declarat, marți, ministrul Eugen Teodorovici. 

Deputații USR sunt singurii care au votat împotriva acestui proiect și spun că ar putea chiar să sesizeze Curtea Constituțională. Liberalii s-au abținut de la vot, iar în dezbaterile din comisie au explicat că textul nu e clar și ar putea fi interpretat de unii avocați, astfel încât clemența să fie acordată de mai multe ori. Deputații PSD și UDMR au propus modificări care reduc valoarea prejudiciului ce trebuie restituit și prelungesc perioada în care banii trebuie dați înapoi. 

Camera Deputaților este cameră decizională în acest caz, așadar, după votul de marți din Comisia juridică, proiectul merge la vot final în Parlament, probabil miercuri sau cel mai târziu săptămâna viitoare. 

Potrivit proiectului, evazioniștii pot scăpa de închisoare dacă plătesc valoarea integrală a prejudiciului  în decurs de un an. La această valoare a prejudiciului se adaugă o majorare nu de 50 la sută, cum era în varianta de la Senat, ci de 20 la sută, iar la această sumă se adaugă și dobânzi și penalizări. Totodată, la solicitarea UDMR, inculpatul, dacă promite că plătește integral valoarea prejudiciului, dar motivează că nu reușește într-un an, iar instanța decide că are suficiente argumente, atunci îi poate acorda un răgaz de până la trei ani pentru a restitui întreaga sumă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-09Parerea ta...

ANONIM
09 Oct 2018

CENTENAR SAU PARASTAS? Cartea ”REGENERAREA NEAMULUI ROMÂNESC” (prigonită, interzisă, distrusă, etc.), publicată la Edigura Cugetarea în 1937 de genialul analist Nicu Porsenna, ne demonstrează că germenii comunismului se dezvoltau în voie, chiar în epoca interbelică. Observațiile psiho-sociologice și analizele istorico-politice și juridice ale genialului gânditor în domeniul dificil al filosofiei sociale, NICU PORSENNA, formulate în 1937 și spicuite, în stil jurnalistic, în acest documentar ”CONȘTIINȚA”, ne vor ajuta acum, în 2018, să înțelegem dezastrul naținal în care ne zbatem. Lucrarea fostului deținut politic NICU PORSENNA (1948-1964) ne va face să acceptăm realitatea dureroasă că dictatura comunistă de ieri și regimul postcomunist de azi sunt concesințele (logice și biologice) ale pasivității, iresponsabilităților și lașităților de tot felul, manifestate de o așa-zisă elită interbelică.
NE REFERIM
09 Oct 2018

la acea ”elită” combătută de savantul MIRCEA ELIADE în profeticul său articol din 1935, ”PILOȚII ORBI”. O ”elită” incapabilă să dea conținut statal (biologic, moral, politic) acelui conținător statal numit ”ROMÂNIA ÎNTREGITĂ” (în formularea Părintelui Patriei – Ionel I.C. Brătianu) sau ”ROMÂNIA UNITĂ” (în formularea Părintelui Patriei Iuliu Maniu). Întrebări, chinuitoare azi, pentru teologii, istoricii, politicienii și jurnaliștii români: DE CE intelectualitatea zis ”creștină” a epocii interbelice, a uitat de făuritorii României Unite (Regele Ferdinand I, Regina Maria, Ionel I.C.Brătianu și Iuliu Maniu)? DE CE elita intelectuală zis creștină a ”României Întregite” a uitat că Rusia este dușmanul ereditar al Neamului Românesc, așa cum ne-au prevenit Domnitorul Ștefan Cel Mare și Sfânt și, mai târziu, vârful de lance al gândirii politice românești Mihai Eminescu? Iată degenerarea neamului nostru!
”CORUPȚIA-SISTEM”.
09 Oct 2018

”Pe ruinele interesului obștesc crește tare, ca mărăcinele, interesul personal, EGOISMUL OMULUI ÎNTORS LA NATURA PRIMITIVĂ. E DISPARIȚIA DEZINTERESĂRII EROICE, E IMORALITATEA ȘI CORUPȚIA PUBLICĂ DEVENITĂ SISTEM (…). Am impresia că românii și-au împlinit rolul istoric: după ce au apărat Europa de huni, de tătari și de turci, de bolșevismul rusesc și de megalomania maghiară, se retrag de pe scena lumii, nemaiputând crea oameni. SCRIU ACESTE RÂNDURI ȘI-MI PARE RĂU CĂ AȘTERN RĂMASUL BUN AL UNUI ROMÂN DE LA POPORUL SĂU, CARE NU VA MAI FI”. (N.B. Nicu Porsenna, în 1937, semnala ”corupția publică devenită sistem”! Din 2010 încoace, toți românii se plâng la unison că….”sistemul e de vină”)
”SLĂBICIUNEA MORALĂ”.
09 Oct 2018

REMEMBER N. PORSENNA – 1937 (Capitolul ”Lipsa de energie și perseverență”): ”REGULA în viața publică e RESEMNAREA, SLĂBICIUNEA MORALĂ. Din această pasivitate, din iertarea pe toată linia, a rămas în psihologia românească – POMANA și GRATUITATEA. (…) IERTAREA DE DATORII ȘI NICIO RĂSPUNDERE (….). De aceea, spre deosebire de morala aspră și neîndurătoare a Occidentului, mentalitatea românului este PROTECȚIA și NOROCUL; iar NU efortul, NU inițiativa. ”Românul se naște bursier, trăiește funcționar și moare pensionar” (conform P.P.Carp)”. (….) Idealul rasei noastre a devenit câștigul fără muncă (M.Eminescu), superficialitatea, spoiala. Într-un cuvânt – LIPSA DE EFORT. Nu e de mirare că dacă îți trebuie un lucrător care să-ți strice instalațiile, un secretar care să-ți încurce treburile, un avocat care să-ți piardă termenele proceselor, se impune să-l alegi român. Îl vrei serios și capabil? E nevoie să-l iei străin. (….). În Neamul nostru, în orice ramură de muncă, omul stăruitor, corect, înzestrat cu conștiință profesională – este EXCEPȚIA; leneșul înfumurat, deșteptul superficial – este REGULA”. (N.B. Se mai poate adăuga/comenta ceva după 81 de ani, în caracterizarea mentalului românesc?).
”SCHIMBARE SAU PIEIRE”
09 Oct 2018

REMEMBER N.PORSENNA – 1937 (Capitolul ”Lipsa concepției morale”): ”Românul este complet lipsit de mândrie omenească, cetățenească și națională. Polonezul și maghiarul împing orgoliul până la trufie; bulgarul, sârbul și grecul duc mâna la cuțit, fac revoluții. SINGRU ROMÂNUL RABDĂ, RABDĂ CA O PIATRĂ SĂ FIE CĂLCAT ÎN PICIOARE, PĂLMUIT, SCUIPAT, JEFUIT DE OAMENII POLITICI, STRIVIT DE IMPOZITE, INSULTAT ÎN GÂNDUL ȘI SIMȚIREA LUI. Și toate acestea, fără nicio tresărire de mânie mântuitoare. (…). NU. ROMÂNUL RĂMÂNE PURURI CU FRUNTEA ÎN ȚĂRÂNĂ, EL NU ARE ÎNDRĂZNEALA SĂ ȚINĂ PIEPTUL ÎNAINTE ȘI CAPUL SUS E UN S C L A V ! (…) În prima țară din Europa, noi suntem ultimul popor din Europa! CONCLUZIA se impune de la sine: DACĂ NU NE SCHIMBĂM, VOM PIERI!” (N.B. Și după 81 de ani, românii comentează între ei faptul că ”am ajuns un popor de sclavi”, că ”suntem un popor de lași” și fac comparații cu popoarele din jur și din Occident unde migrația definitivă a forței de muncă din România, a atins locul unu în Europa!).
”REFORMA CARACTERULUI”
09 Oct 2018

REMEMBER N. PORSENNA – 1937 (Capitolul ”Reforma caracterului”): ”Este prea cunoscută lamentabilă lipsă de pregătire intelectuală și morală a tineretului de azi. Majoritatea acestor tineri NU ȘTIU, în afară de regulile teoretice ale sportului, NIMIC. Dezastrul examenelor de bacalaureat e elocvent: 60% din candidați – cad! Rămâne întrebarea: cum li s-a îngăduit să ajungă până la Bacalaureat? …Licențiați universitari scriu ”v-ă ve-ți duce”, ”lam zărit”, etc… ȘI PE DEASUPRA ACESTEI ABSENȚE ULUITOARE DE EFORT CEREBRAL, O FEROCE SETE DE BANI. Panem et circenses, ca în epoca lui Nero”. (N.B. Dacă mai adăugăm zeul INTERNET, telefonul mobil ”i-phone” și manelele de factură țigănească avem tabloul aproape apocaliptic al degenerării tinerilor. Tinerii a-culturali, a-religioși, gratulați cu un examen de BAC formal ( dar și acela picat în procente similare celor din 1936-1937) și cu admiteri la Universități de Stat fără examen/concurs!!!).
”INEFICACITATEA PEDAGOGICĂ
09 Oct 2018

REMEMBER N. PORSENNA – 1937 (Capitolul ”Ineficacitatea pedagogică”): ”În România, tineretul de după Război, n-a fost lipsit numai de o educația specială de energie, ci lăsat să decadă și din bruma de educație ce o primeau generațiile înaintate (….). Copiii de azi, și oamenii care ies din ei, SUNT O GROZĂVIE. Desigur, NU din vina lor, ci din a acelora care i-au crescut. Părinții au lăsat și lasă libertate absolută ambelor sexe. SPECTACOLUL CORUPȚIEI POLITICE DEZVOLTĂ ÎN SUFLETUL COPIILOR O ADEVĂRATĂ FLORĂ PUTRESCENTĂ DE IDEI ȘI MORAVURI. La școală, PROFESORI IGNORANȚI și LIPSIȚI DE INTERES, își bat joc de cursuri; cărțile de școală ieșite din oficinele ”democratice” sunt o RUȘINE și un PERICOL; NOTELE SE DAU PE HATÂR și NEPĂSARE. Astfel, ajung la bacalaureat elevi agramați, necunoscând nici ortografia română. (…). Tineretul nostru DECADE ”în progresie geometrică”, alunecând accelerat SPRE o NULITATE ABSOLUTĂ, spre DESCOMPUNERE și PIERZARE!” (N.B.Constatări faptice, fenomene sociale consemnate în 1937, dar parcă citite în presa anilor 2017-2018! Poate vreun dascăl sau un părinte să mai comenteze ceva?)
”TEMBELISM ORIENTAL”
09 Oct 2018

REMEMBER N. PORSENNA – 1937 (Capitolul ”Bazele materiale ale reformei”): ”O vorbă veche românească, ce-și păstrează și azi tot tâlcul, zice despre țara noastră: ”BUNĂ ȚARĂ, REA TOCMEALĂ”. TOCMEALA avea atunci înțelesul de administrație, întocmire, organizare. Nu se putea spune mai bine despre țara aceasta binecuvântată de natură, oropsită de oameni”. ”Cu scopul de a găsi o soluție acestei crize de oameni, acestei slăbiciuni, acestui tembelism oriental și corupției omului românesc, am gândit ani și ani, am studiat, am cules datele Științei, am așternut rândurile cărții de față. Scopul nostru este să vedem cum se poate schimba TOCMEALA țării, îndreptarea omului”. ”Pentru aceasta am propus un sistem de educație, care nu țintește numai la difuzarea de cunoștințe; acestea singure creează, ca astăzi, un proletariat pseudo-intelectual care, pe temeiul diplomelor obținute, solicită slujbe, de preferat – la Stat. Noi țintim mai ales SĂ FORMĂM CARACTERE, cu SCOPUL DE A RECONSTRUI RASA ROMÂNEASCĂ ȘI A NE ÎNAINTA CIVILIZAȚIA.
TREBUIE Să
09 Oct 2018

ÎNLOCUIM PLEBEA DIPLOMATĂ SAU NEDIPLOMATĂ DE AZI, CU OAMENI” (N.B. Armata de tineri absolvenți de licee și de universități, care invadează societatea noastră anual cu sute de mii de pretenții și job-uri bine plătite este o realitate zguduitoare și în 2018. Deși comunismul a căzut, proletariatulu pseudo-intelectual se înmulțește aberant în detrimentul clasei de mijloc, al antreprenorilor/întreprinzătorilor, al meseriașilor și muncitorilor calificați. TOTUL SEAMĂNĂ CU O DEMENȚĂ SOCIALĂ VECHE DE 81 DE ANI?)
”UN ROMÂN MOALE,
09 Oct 2018

SUPERFICIAL, UȘURATIC” REMEMBER N. PORSENNA – 1937 (Capitolul ”Rasa reeducată, regenerată”): ”Astăzi avem un ROMÂN MOALE, TEMBEL, SUPERFICIAL, UȘURATIC, INDIFERENT LA PROGRES, EGOIST, INCORECT: UN SEMI-BARBAR, NUMAI CU APARAENȚELE CIVILIZAȚIEI. Acest om locuiește și conduce o țară cu aspect general primitiv (de ”ȚIGĂNIE”), o patrie ale cărei bogății nu știe a le pune în valoare. Iar puținele bogății valorificate îngrașă o oligarhie de conducători hrăpăreți (…), care duc o viață de lux în mizeria generală”. ”Lux și mizerie: iată aspectul civilizației românești. În țara cea mai bogată din Europa, noi suntem cel mai înapoiat popor, din pricina lipsei de adevărați oameni (…)”. ”REGENERAREA noastră NU e un lux, nici o ambiție, cu atât mai puțin un capriciu. Este o necesitate de neînlăturat, în mijlocul unor PRIMEJDII DE MOARTE (…)”.
”POVAțA DE CăPETENIE
09 Oct 2018

a Regerului Carol I către sfetnicii săi era: FORMAȚI CARACTERE. Personal, acest suveran a dat cel dintâi pilda caracterului, împingând virtutea până la ascetism (….)”. ”Pentru ca somnul de azi să nu devină în adevăr somnul morții, e poruncitor să luăm hotărârea de a scutura negurile vieții primitive, a ne freca pleoapele de amorțeala Orientului, a ne încorda pentru marele efort al Civilizației, al Puterii!”.
TRADATORI DE TARA
10 Oct 2018

BRAVO TARA DE HOTI . HAI LA FURAT SI DACA TE PRINDE , DAI CIT VREI INAPOI . RESTUL IN RATE LUNARE INCA 900 ANI . HAI LA FURAT . URA !!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz