2020-02-18 21:29

PROIECTUL repatrierii AURULUI României a fost ADOPTAT de Camera Deputaților

 |  16:52
PROIECTUL repatrierii AURULUI României a fost ADOPTAT de Camera Deputaților

Proiectul de lege iniţiat de PSD pentru repatrierea integrală a rezervei de aur a României, a fost votat miercuri în Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, după ce, pe 1 aprilie, el fusese adoptat de Senat. Proiectul de lege a vizat modificarea şi completarea art. 30 din Legea nr. 312 din 2004 privind statutul Băncii Naţionale a României.

Astfel, rezerva de aur va fi păstrată la Banca Naţională a României, şi nu peste hotare. Banca Naţională va putea să depoziteze aur în străinătate doar în limita a 5% din cantitatea totală constituită ca rezervă şi exclusiv pentru obţinerea de venituri. Ţări precum Elveţia, Olanda, Belgia, Austria sau Germania au optat deja pentru o măsură similară în cazul rezervelor lor de aur. 

În prezent, rezerva de aur a României este ţinută la Banca Angliei şi statul român achită 300.000 de euro anual pentru depozitarea acesteia în Marea Britanie. Prin repatrierea rezervei de aur, nu doar că se face economie la buget, dar Banca Naţională a României va putea să se folosească de ea atunci când este nevoie. În plus, se vor putea obţine venituri de pe urma rezervei, ceea ce acum nu se întâmplă în condiţiile în care circa 65% din aurul ţării este depozitat în străinătate. 

"Economia ţării este în creştere, datele oficiale confirmă acest lucru, iar păstrarea aurului la Banca Naţională a României este sigură. România îşi poate permite să îşi ţină acasă aurul. Nu se vor schimba nici titularul rezervei, nici destinaţia. Legea instituie şi obligaţia pentru BNR de a informa Parlamentul de îndată în cazul în care există pericolul diminuării rezervelor până la un nivel care ar periclita tranzacţiile internaţionale ale statului", a declarat deputatul de Argeş al PSD Simona Bucura Oprescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-24Parerea ta...

MAFIA PSX
24 Apr 2019

Doar Turcia si Ungaria au repatriat aurul. In aceste tari exista regimuri dictatoriale si sunt apropiate de Rusia. '' Borfașul national'' si mafia psd urmaresc ca prin repatrierea aurului sa aprofundeze ILIBERALISMUL SI SA NU ISE POATA BLOCA AURUL DE INSTANTE INTERNATIONALE CA IN CAZUL VENEZUELEI. DEJA DICTATURA HOTILOR SI ANALFABETILOR S-A INSTAURAT. MAFIA PSD-ALDE NU MAI RESPECTA NICI TRATATUL DE ADERARE LA U.E , NICI CONVENTII INTERNATIONALE DIN CARE FACE PARTE. URMEAZA INCHIDEREA GRANITZELOR SI SCLAVAGISMUL COMUNIST.
TRADATORI DE TARA
24 Apr 2019

sa il puna guvernator pe darius vilco si paznic pe banditul dragnea , in vie la gigolo ghita , contabilitatea in sufragerie la oprea , contabil cocalarul de catifea teodorovici , cu prohadul de la patriarh
NEGRO
25 Apr 2019

Ati auzit vreodata pe cineva dintre slugoii lui Dragnea vorbind despre aurul romanesc sechestrat de rusi de peste un veac? Nici o mica aluzie! El sta bine acolo, Romania, cu aceste loaze politice, nu-l mai pupa in veci. L-a deranjat pe Samsarul Romaniei aceasta stare de fapt! Nici pomeneala! Ce vrea acum cu aurul Romaniei care a mai ramas? Grea intrebare! Cum Romania a devenit o tara vulnerabila fata de Imperiul Oligarhilor Rosii, Dragnea poate sa repete greseala prosteasca a politicienilor din primul razboi mondial care au trimis aurul si documentele Romaniei pe calea pierzaniei. Caci, crede el, va fi recompensat regeste. Ca unchiul sau, Marin Dragnea venit pe tancurile sovietice sa inrobeasca Romania pentru aproape o jumatate de secol. Avem deplina incredere in buna intentie a odraslei militianului de Gratia, pus in capul trebii de prostia noastra si purtat pe brate de fanaticii inca vii ai regimului care nu mai moare! Un salut tuturor si luati aminte. Aurul se intoarce in Romania pentru putina vreme! Samasarul stie ce sa faca cu el! Mai uitati-va si la urne, caci Dragnea are o misiune pustiitoare, de la care nu abdica!
AURUL ROMANIEI
26 Apr 2019

VA AJUNGE IN MOD SIGUR LA VIDELE ...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine