2019-08-18 00:21

Promisiuni oficiale: fără TAXE noi sau CREŞTERI de taxe

 |  12:19
Promisiuni oficiale: fără TAXE noi sau CREŞTERI de taxe

Ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, a declarat sâmbătă, la Antena 3, că este exclus introducerea de taxe noi sau creşteri de taxe. Acesta mai susţine că, la o primă evaluare a bugetului, crede că există spaţiu fiscal pentru a finanţa toate măsurile care se regăsesc în programul de guvernare.

“Nu se pune problema de a renunţa la vreuna dintre măsuri. Măsuri noi vor fi, dar nu vor genera o înăsprire a fiscalităţii, iar introducerea de taxe noi sau de cote de taxe este total exclusă”, a spus Viorel Ştefan.

“Vestea bună este că pe evaluarea veniturilor, suntem astăzi la 253,2 miliarde de lei. După o primă evaluare cred că avem spaţiu fiscal pentru a finanţa toate măsurile care se regăsesc în programul de guvernare şi vizează exerciţiul financiar 2017. Afirmaţia că suntem pe un deficit de 9 miliarde aparţine domnului Ionuţ Dumitru, care înainte de a fi preşedintele Consiliului fiscal este un analist economic. Care este diferenţa între ce spune domnul Dumitru şi ce spunem noi? Noi am stabilit ca regulă de lucru şi sarcină adoptată în Guvern, că orice măsură care vine cu impact pe creşteri de cheltuieli, să fie dublată de o măsură foarte clară care compensează printr-o creştere de venit. De aceea am intrat în şedinţă de guvern cu două ordonanţe: una de modificare a Codului fiscal şi una privind măsuri fiscal-bugetare care vizau creşterea salariilor în administraţia publică. Am prezentat şi Primului-ministru şi întregului Guvern un bilanţ din care rezultă că ceea ce vine cu plus pe cheltuieli se compensează printr-o suplimentare a veniturilor”, a adăugat Ştefan.

Un alt exemplu în care ministrul Finanţelor nu este de acord cu preşedintele Consiliului Fiscal este impactul anumitor măsuri. “Vă dau un singur exemplu: este vorba despre creşterea plafonului de impozitare pe cifra de afaceri cu 1%, de la 100.000 la 500.000 euro. Dânsul face afirmaţia că ar veni cu un minus pe încasări de peste 900 de milioane de lei. Noi am tras concluzia ca din punctul de vedere al impactului asupra încasării este o măsură neutră, dar va produce efecte în mod indirect, pentru că va genera locuri de muncă”, a completat Ştefan.

Conform news.ro, ministerul finanţelor a început, vineri, discuţii cu ordonatorii de credite în legătură cu limitele de cheltuieli, în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a avertizat recent asupra dificultăţii respectării de către Guvern a unui deficit bugetar de 3% din produsul intern brut (PIB) în acest an.

Foto: RomaniaTV


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-14Parerea ta...

MAFIA PSD.
14 Ian 2017

MINTE SA MARIT TAXA DE SALUBRITATE , IAR PRE TURILE AU INCEPUT SA URCE USOR DAR SIGUR. ESTE O MINCIUNA GROSOLANA A PU SCARIASULUI dragnea. H uuuuuu javra penala .
MAFIA PSD.
14 Ian 2017

Mint cum deschid gura, de unde credeti cá au atí tia bani? Bugetul Statulu i, nu-i un sac fárá fun d.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray