2019-10-17 23:35

Proprietarii de mașini DECLARĂ RĂZBOI în instanță Volkswagen

 |  18:16
Proprietarii de mașini DECLARĂ RĂZBOI în instanță Volkswagen

Proprietarii de mașini Volkswagen (VW) au intentat acțiuni legale împotriva producătorului, în Germania, sporind astfel presiunile pentru compensarea clienților din Europa, pe fondul scandalului Dieselgate.

Un grup online care militează pentru drepturile consumatorilor, myRight, care a adunat peste 100.000 de proprietari de mașini VW prin intermediul site-ului web, a acuzat VW că a încălcat legislația Uniunii Europene (UE) prin vânzarea mașinilor cu software-ul care este interzis de reglementările UE, potrivit unui document analizat de Reuters.

În loc să caute compensații pentru valoarea scăzută a mașinilor, procesul are scopul de a forța VW să răscumpere vehiculele la prețul original, potrivit fondatorului myRight, Jan-Eike Andresen.

Firma de avocatură Hausfeld a fost mandatată de myRight să reprezinte proprietarii și acționarii VW atât în Statele Unite, cât și în Europa. Spre deosebire de acțiunea din Statele Unite, cea din Germania nu are posibilitatea legală de a rezolva cererile individuale.

Cel mai mare producător de mașini din Europa a promis miliarde de dolari pentru compensarea proprietarilor americani de mașini diesel Volkswagen, dar a respins, până acum, compensații pentru cele 8,5 milioane de mașini afectate din Europa, în contextul în care diferite reglementări din Europa slăbesc șansele utilizatorilor de a câștiga compensații.

VW este în curs de a îndepărta software-ul neautorizat care a înșelat testele de emisie și speră să finalizeze reparațiile la mașinile afectate până la finalul anului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray