2020-07-05 04:42

Proteste ale piloţilor şi curse anulate la TAROM

 |  18:42
Proteste ale piloţilor şi curse anulate la TAROM

Alina Oprea

Mai multe curse ale companiei aeriene de stat TAROM, majoritatea interne, au fost anulate, luni, din cauza unor acţiuni de protest spontane ale echipajelor (piloţi şi copiloţi). „Greva” s-a declanşat duminică, fiind înregistrate 12 curse întârziate şi două zboruri anulate. Conducerea TAROM spune că nu a primit o informare oficială din partea acestor echipaje, dar precizează că „regretă situaţia creată şi depune toate eforturile pentru desfăşurarea normală a zborurilor”.

Până acum, au fost anulate cursele TAROM din Bucureşti spre Cluj, Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Budapesta, Timişoara, Iaşi, precum şi cursa Cluj – Viena. În plus, au avut întârzieri cursele dinspre Bucureşti spre Amsterdam şi Viena. Potrivit reprezentanţilor TAROM, celelalte zboruri se desfăşoară conform programului.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a solicitat conducerii şi sindicatelor TAROM să înceapă negocierile şi să găsească rapid soluţii pentru deblocarea situaţiei şi pentru ca activitatea operatorului aerian să revină la normal.

„Ministrul Transporturilor face apel atât la conducerea companiei, cât şi la sindicatele din TAROM ca până cel târziu la sfârşitul acestei zile (luni, 15 septembrie, n.r.) să se aşeze la masa negocierilor şi să găsească rapid soluţii, astfel încât activitatea Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene Române să revină la normal. Ministrul Ioan Rus solicită celor două părţi implicate să urgenteze procedura de negociere pentru ca pasagerii să nu aibă de suferit şi atrage atenţia că soluţiile se pot găsi doar într-un cadru instituţional adecvat, nu de pe poziţii de forţă”, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Greve la Lufthansa şi Air France

Nu numai compania românească are probleme, piloţii Lufthansa anunţând şi ei că intră marţi în grevă, pe aeroportul din Frankfurt, aceasta fiind a patra mişcare de acest tip în mai puţin de două săptămâni.

Sindicatul piloţilor Cockpit se află în conflict cu conducerea grupului german în legătură cu regimul de prepensionare. După eşecul negocierilor, la sfârşitul lui august, Cockpit a organizat deja trei greve de mai multe ore care au condus la anularea a 475 de zboruri în total, care asigurau în special legături interne şi europene. Ultima a avut loc la 10 septembrie, la Munchen.

Luni a demarat şi o mişcare socială a piloţilor Air France, 60% din zboruri fiind anulate. De altfel, acţiunile Air France au scăzut luni cu 3% la bursa de la Paris, în urma mişcării. Greva va dura o săptămână (15-22 septembrie), din cauza planurilor conducerii de a reduce costurile pentru a-şi recâştiga cota de piaţă pierdută în favoarea operatorilor aerieni low-cost. Greva costă compania între 10 şi 15 milioane de euro pe zi, potrivit conducerii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-15Parerea ta...

DL. IOAN RUS , SE AUDE ???
15 Sep 2014

“Prin intermediul Directiei de Achizitii de la CFR Călători, s-a încredinţat ilegal unei firme controlate de afaceristul Gruia Stoica un contract de reparaţii automotoare a cărui valoare poate ajunge la multe milioane de euro. Imediat după ce Gruia Stoica a fost reţinut pentru încercarea de trucare a unei licitaţii de transport feroviar de marfă,fostul manager CFR Călători, Valentin Dorobanţu et comp. a încheiat un acord-cadru pentru reparaţii de automotoare cu o firmă controlată de afaceristul gălăţean, dar care până acum nu a mai efectuat asemenea servicii feroviare. Încredinţarea acestui contract a fost pregătită cu mult timp înainte de semnare de către Valentin Dorobanţu, botezat de ceferişti “Smart”, pentru şmecheriile pe care le regizează în zona transportului feroviar de călători. Practic,fostul manager de la CFR Călători a făcut demersuri serioase încă din vara anului trecut pentru a ajuta firmele lui Gruia Stoica să prospere pe spatele companiei de stat si prin castigarea acestui contract?” DNA, DIICOT, Corpul de Control al Ministrului Transporturilor, Curtea de Conturi,ANRMAP, etc. sa controleze toate, deci , toate dosarele de achizitii “in totalitate legale” din perioada 2013-2014 de la CFR Calatori? Ar fi interesant si nu numai… "Aflati in plina ofensiva anticoruptie, subalternii Laurei Codruta Kovesi sunt pe cale de a deschide un nou front de lupta, care va cutremura, cu siguranta, societatea romaneasca" Sa fie vorba si de CFR Calatori, oare s-a auzit de Dorobantu Valentin, Carmen Maria Popescu, Miu Ileana,Liliana Constantinescu,Claudiu Dumitrescu, Alexandrina Gatej,Dana Galben Rachila,etc? Dar pe unde "zace" raportul Ministrului Transporturilor, Ramona Manescu inaintat la organele competente ,referitor la activitatea "ireprosabila" a susnumitilor in decursul anului 2013 din care rezultau clar probe pentru comiterea unor posibile fapte de coruptie?
CRISTI
15 Sep 2014

Sub privirea neputincioasa a lui IOAN RUS subalternii isi fac de cap in continuare. Cine e VASILE SECARA ? Da acum este presedintele CFR CALATORI.Va vine sa credeti ? “Dupa ce s-a imbolnavit fix cand un corp de control scotocea prin dulapurile CFR Calatori Cluj, Vasile Secara a fost “uns” in functia de director CFR Calatori la nivel national. Nu au contat neregulile gasite la Cluj, ci au fost mai puternice “parghiile trandafirii” de care Secara s-a ajutat sa ajunga in top. La Cluj, Secara se poate mandri cu un contract de inchiriere incheiat intre CFR Calatori Cluj si SC Energobit care a fost prelungit cu de la sine putere de catre directorul Secara, care nu a mai organizat o licitatie, iar cei de la Energobit au ocupat mai mult decat terenul respectiv si l-au si intabulat. Pe vremea comunistilor, Vasile Secara a fost secretar de partid al complexului CFR Cluj. Dupa anii 90, a devenit pesedist si inginer sef in gara clujeana, apoi sef adjunct de statie si sef de gara. In momentul de fata, la Vasile Secara au ramas neschimbate cel putin doua caracteristici: PSD si sefia. Inainte de Paste, clujeanul a fost numit sef la CFR Calatori in noua structura de conducere a companiei. Cu toate acestea, el a plecat de la conducerea CFR Calatori Cluj in urma unor controale facute de CFR SA si Ministerul Transporturilor. In timpul unuia dintre aceste controale, Vasile Secara s-a imbolnavit brusc si a intrat in concediu medical. Mai amuzant este si ca verificarile respective s-au “imbolnavit”, iar rezultatele lor nu au mai fost date publicitatii.” Bravo domnule ministru RUS, psd-ul o interminabila pepiniera penala. NU VA CRAPA OBRAZUL ???
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz