2020-07-03 20:24

PUTEREA a avut dreptate! Noul director general interimar al CFR SA este Costin MIHALACHE, consilierul pe infrastructură al premierului DĂNCILĂ

 |  12:45
PUTEREA a avut dreptate! Noul director general interimar al CFR SA este Costin MIHALACHE, consilierul pe infrastructură al premierului DĂNCILĂ

Așa cum PUTEREA anunța încă de marți, Consiliul de Administrație al CFR SA, a decis noul director general al companiei, în persoana lui Costin Mihalache, consilier de stat pentru infrastructură în echipa premierului Viorica Dăncilă.

Acesta îl înlocuiește în funcție pe Ion Gavrilă, cel care a reușit să miște lucrurile în companie, punând bazele dezvoltării sustenabile a activității CFR SA. O serie de probleme de sănătate l-au determinat însă pe Gavrilă să se retragă, existând însă informații din interior că noul director general, Costin Mihalache, va continua planurile și strategiile inițiate de predecesorul său.

Viitorul Director General al CFR SA este de profesie jurist și are o importantă experiență în domeniul managementului și al infrastructurii rutiere și feroviare. Astfel, în perioada guvernarii Ponta, Mihalache, în calitatea sa de consilier de stat la Cancelaria premierului de atunci, și mai apoi de secretar de stat la SGG, a coordonat, pe lângă domeniile strategice de politică externă pe Regiunea Asia-Pacific, și activitatea Agenției Domeniilor Statului, activitatea Transgaz și Transelectrica, precum și pe cea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale (actualul CNAIR), în calitate de președinte al Consiliului de Administrație. De asemenea, Mihalache are expertiză în domeniul infrastructurii feroviare, fiind o perioadă importantă de timp consilier la ROMTRANS (Feroviar) și CFR Electrificare SA.

Costin Mihalache este recunoscut și pentru intransigența sa față de corupție și determinarea de a schimba lucrurile într-o direcție pozitivă, calitate care îi va fi cu siguranță de folos la CFR SA, unde este cunoscut faptul că există o serie de interese mafiote care vor încerca din răsputeri să îi pună bețe în roate, așa cum au încercat de altfel și cu fostul director general, Ion Gavrilă.

Mihalache este absolvent de studii juridice (1990 – 1994) si filologie chineza (1995 – 1999), are un Master în Administrație publică (Puterea executivă și administrația publică, 2014), a urmat Colegiul Național de Apărare (Securitate și Bună Guvernare, 2014), precum și cursuri modulare de Managementul proiectelor cu finanțare europeană (2011) și Managementul Performanței în societățile comerciale (program Sheffield University, 2010).

Vorbește fluent engleza, germana și chineza.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz