2020-05-31 21:04

PwC: România va ieşi din recesiune în 2011, dar inflaţia va fi de 5,4%

 |  20:20
PwC: România va ieşi din recesiune în 2011, dar inflaţia va fi de 5,4%

Economia României va ieşi dinrecesiune în 2011, când va înregistra o creştere de 1,6%, prognoză în linie cuestimările oficiale, dar inflaţia anuală va fi de 5,4%, mult în afaraintervalului ţintit de BNR, potrivit analiştilor firmei de consultanţăPricewaterhouseCoopers (PwC).

PwCestimează o rată a inflaţiei (indice armonizat) de 5,4% în 2011, cu 2,4 punctepeste ţinta stabilită de BNRde 3%, şi cu 1,4 puncte peste limita superioarăa intervalului de variaţie de plus/minus un punct procentual.

EstimărilePwC sunt incluse într-un raport, care arată că economiile emergente susţin încontinuare creşterea economiei globale, în vreme ce multe dintre economiiledezvoltate se confruntă cu rate ridicate ale şomajului şi scăderea cererii deconsum.

Lanivel global, grupul de macroeconomie din cadrul PwC Marea Britanie prognozeazăo creştere economică de 3,5% pentru acest an şi de 3,1% pentru 2011.

Studiularată că India şi China îşi vor continua ritmul impresionant de creştere în2010 şi 2011. Pentru China, prognoza de creştere economică este de 9,6% anulacesta şi de 9,3% anul viitor, în vreme ce economia Indiei va înregistra ocreştere de 8,6% în acest an şi de 8,5% în 2011.

Înceea ce priveşte economiile dezvoltate, ieşirea din recesiune în zona euro esteun proces "lent şi dureros" pentru cele mai multe dintre statele dinzonă, iar rata ridicată a şomajului şi măsurile de austeritate anunţate deguverne ar putea să atenueze perspectivele de creştere economică.

"DoarGermania contrazice acest trend, creşterea prognozată a economiei germane fiindde 3,3% în acest an - mai mult decât dublu faţă de creşterea economică în ZonaEuro per total", se arată într-un comunicat al PwC.

Înacelaşi timp, economia Statelor Unite ale Americii revine încet pe un trendascendent, în ciuda persistenţei unei rate ridicate a şomajului şi a temerilorprivitoare la un proces deflaţionist. Băncile centrale din SUA, Marea Britanieşi Japonia au dat semnale că sunt dispuse să apeleze la metoda "relaxăriicantitative" (un plus de lichiditate în piaţă) în încercarea de a stimularedresarea economică.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-08-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine