2020-07-07 13:12

Răzvan CUC: „35 de posturi de director au fost șterse din organigrama CNAIR! Economiile anuale se vor ridica la 3 milioane de euro”

 |  13:10
 Răzvan CUC: „35 de posturi de director au fost șterse din organigrama CNAIR! Economiile anuale se vor ridica la 3 milioane de euro”

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va economisi anual la fondul de salarii între 2,5 şi 3 milioane de euro în urma restructurării şi a reducerii numărului de posturi de conducere, bani pe care îi va putea folosi la întreţinerea drumurilor sau pentru diverse proiecte, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, informează Agerpres.

„Vineri a avut loc Consiliul de Administraţie la CNAIR şi v-am promis că vor urma nişte restructurări masive. Acest lucru s-a întâmplat. Monştrii sacri din infrastructură, acei oameni care erau de-o viaţă pe funcţii de directori, directori generali adjuncţi, şefi de servicii şi aşa mai departe, parte din ei şi-au pierdut posturile pentru că s-a făcut o restructurare. 35 de posturi de directori au fost şterse din organigrama companiei de autostrăzi. Este o măsură curajoasă pe care a luat-o directorul general de la CNAIR, dar o măsură care se impunea, pentru că de multe ori am văzut că erau nenumărate semnături pe o hârtie care trebuia în general să parcurgă un circuit foarte simplu pentru implementarea proiectelor. Să fie foarte clar! Aici nu vorbim despre funcţionari publici din cadrul ministerului, vorbim de companii, deci este o altă categorie care, din punctul meu de vedere, aşa cum am spus-o, şi la TAROM şi în cazul altor companii trebuie să identificăm acei oameni care într-adevăr îşi fac treaba", a spus ministrul.

Potrivit acestuia, lucrul cel mai important este că, în urma acestor restructurări şi reduceri de posturi de conducere, CNAIR va economisi anual la fondul de salarii trei milioane de euro.

"Deci, trei milioane de euro care se vor duce în partea de întreţinere de drumuri, în alte proiecte care trebuie să prindă contur în cadrul companiei. Iată, aş spune că am eliminat probabil unul din lucrurile pe care următorul ministru avea să le blameze: faptul că în companie sunt tot felul de oameni, sau mă rog cum or să îi categorisească ei, primeşte o companie de autostrăzi la cheie cu oameni tineri, cu oameni noi, neafiliaţi politic, care vor să-şi facă treaba şi să implementeze proiectele de infrastructură, ba, mai mult, şi o economie foarte mare, i-aş spune considerabilă, între 2,5-3 milioane de euro la fondul de salarii, bani pe care îi vor putea investi în proiecte", a subliniat Cuc.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-13Parerea ta...

CETATEAN
13 Oct 2019

SA LE FACA INVENTARUL LA BUGET , FINANTE , FISC , VAMA , PENSII SI BANCA NATIONALA . SA SE DEA SITUATIA DE CATRE VECHIUL REGIM DANCILA .
DIANA
13 Oct 2019

CE NESIMTIRE! PE DOROBANTU DE LA CFR CALATORI DE CE NU L- AI RESTRUCTURAT STIMABILE? CHIAR NU ITI ESTE RUSINE DELOC MAI TOVARASE CUC? UITE DACA TOT PLECI ACUM CU COADA INTRE PENE, ,IA- L DRACULUI SI PE FIGURANTUL ASTA DE LA CALATORI DUPA TINE SI DUCETI- VA IN ........" SOMAJ" AMANDOI. ORICUM DOROBANTU PLEACA DUPA TINE ASA CA ........DRUM BUN PE CALEA FERATA SI OARBA DUPA VOI,
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz