2020-01-24 07:25

Registrul Auto Român: 2.400 de autovehicule alimentate cu gaz natural comprimat, omologate pentru a circula în România

 |  14:08
 Registrul Auto Român: 2.400 de autovehicule alimentate cu gaz natural comprimat, omologate pentru a circula în România

Registrul Auto Român (RAR) a omologat 2.400 de autovehicule alimentate cu gaz natural comprimat (GNC) pentru a circula în România, informează instituția.

Potrivit RAR, cea mai mare creștere a numărului acestor mașini s-a înregistrat în perioada 2016-2018. Dintre acestea, 162 sunt camioane și autobuze.

Registrul Auto Român s-a adaptat pentru a avea proceduri clare de lucru cu aceste vehicule, fiind asigurată modificarea legislației pentru efectuarea ITP în cazul vehiculelor care funcționează cu GNC, de autorizare a stațiilor și inspectorilor ITP, pentru ca aceste vehicule să poată face inspecția tehnică periodică.

„RAR poate efectua ITP în toate reprezentanțele, iar softul analizatoarelor de gaze a fost actualizat pentru a măsura emisiile poluante provenite de la acest combustibil”, a declarat ing. George-Adrian Dincă, directorul general al RAR.

El a mai menționat că au fost stabilite procedurile de lucru pentru autovehiculele modificate pentru alimentarea duală, la care, pe lângă combustibilul de bază se utilizează concomitent și GNC, dar și pentru schimbarea completă a combustibilului inițial (benzină sau motorină) în GNC. Instrucțiunile vizează atât autorizarea atelierelor pentru montajul unor astfel de instalații, cât și reomologarea autovehiculelor și modificarea aferentă a cărților de identitate ale acestora.

Registrul Auto Român și-a upgradat echipamentele de determinare a emisiilor poluante, astfel încât laboratorul de încercări a efectuat deja teste cu autovehicule cu GNC, atât pe stand, cât și în traficul real, cu sistemul portabil de măsurare a emisiilor – PEMS.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray