2020-08-12 15:58

Registrul Auto Român extinde valabilitatea certificatelor de atestare ale inspectorilor ITP şi ale conducătorilor de ateliere auto

 |  22:34
Registrul Auto Român extinde valabilitatea certificatelor de atestare ale inspectorilor ITP şi ale conducătorilor de ateliere auto

Registrul Auto Româna (RAR) anunţă că, având în vedere situaţia specială existentă, în vederea limitării deplasărilor şi a contactelor personale, programele de reatestare a inspectorilor ITP şi a conducătorilor de ateliere auto au fost suspendate pentru o perioadă de 3 luni.

Astfel, este extinsă valabilitatea certificatelor de atestare ale inspectorilor ITP şi ale conducătorilor de ateliere auto.

„Pentru ca această suspendare să nu afecteze activitatea staţiilor ITP şi a atelierelor auto, la propunerea RAR, ministrul Transporturilor, infrastructurii şi comunicaţiilor a adoptat Ordinul nr. 766/11.03.2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 214/17.03.2020, prin care se extinde valabilitatea certificatelor de atestare ale inspectorilor ITP şi ale conducătorilor de ateliere auto cu 3 luni. În consecinţă, toate certificatele de atestare ale inspectorilor ITP şi ale conducătorilor de ateliere auto emise până la data de 16.03.2020 îşi extind valabilitatea cu 3 luni de la data expirării înscrisă în certificatul existent”, a informat, miercuri, Registrul Auto Român.

Potrivit instituției, nu vor fi emise noi certificate şi nu vor fi modificate cele existente, extinderea efectuându-se informatic.

„Nu este necesară contactarea RAR în vederea extinderii valabilităţii; în cazul apariţiei unor probleme legate de acest aspect se va contacta personalul RAR – Compartimentul Evaluare şi Instruire Personal prin mijloacele de contact prevăzute pe site-ul RAR www.rarom.ro”, a mai transmis RAR.

După expirarea valabilităţii extinse, se va proceda la reatestare în conformitate cu procedurile existente.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz