2020-07-14 13:48

Renault va concedia 15.000 de angajați. În România, investițiile vor fi înghețate. Ce spune Ludovic Orban

 |  09:11
Renault va concedia 15.000 de angajați. În România, investițiile vor fi înghețate. Ce spune Ludovic Orban

Producătorul francez de automobile Renault, prezent și pe piață locală de mai bine de 20 de ani, urmează să anunţe astăzi concedierea a 15.000 de angajaţi la nivel mondial, în cadrul unui plan de redresare în contextul scăderii cererii şi al costurilor mari, au anunțat mai multe publicații franceze, citând surse din cadrul sindicatului.

Planul francezilor de a își reduce costurile cu două miliarde de euro implică, printre altele, concedierea a 8% din forța să de muncă, dar și înghețarea investițiilor din România și Maroc.

Conform unor articole din Les Echos, Le Monde și ale agenției Reuters, oficialii Renault vor anunța astăzi disponibilizarea a circa 15.000 de persoane la nivelul întregului grup, adică aproximativ 8% din forța de muncă. Nu mai puțîn de 4.600 de locuri de muncă vor fi restructurate în Franța, restul fiind aferente altor facilități din lume ale grupului din care face parte și Automobile Dacia.

Renault, Nissan Motor şi Mitsubishi Motors au anunţat miercuri că fiecare va prelua prelua un rol de lider în domeniul producţiei în diferite regiuni, într-o amplă reorganizare a parteneriatului lor pentru a reduce costurile şi a supravieţui crizei provocate de pandemia de coronavirus

Renault, Nissan şi Mitsubishi intenţionează să facă economii prin sistematizarea mai bună a producţiei, într-un aşa-numit sistem de urmare a liderului, o companie devenind lider pentru un anumit tip de vehicul, în timp ce ceilalţi îl urmează. Companiile au anunţat într-un comunicat că intenţionează să producă aproape jumătate din vehiculele lor în cadrul acestui sistem, până în 2025, sperând că reducă investiţiile pe model cu până la 40%, pentru vehiculele incluse.

Orban, în vizită la centrul de la Titu

Premierul Ludovic Orban a vizitat ieri Centrul tehnic de testare al Grupului Renault, de la Titu, un centru unic în lume, în care, practic, se validează, se testează toate mașinile care sunt fabricate de Grupul Renault, în toate fabricile din lume.

"Am discutat despre parteneriatul cu Grupul Dacia Renault şi, în general, cu industria auto, o industrie vitală pentru dezvoltarea economică, și am evaluat posibilele măsuri de susținere a producției de mașini. Trebuie să știți că Grupul Dacia Renault asigură 7% din exportul din România, generează peste 3% din Produsul Intern Brut și are un număr de angajați extrem de mare, nu numai cei 18.000 de angajați ai Grupului Dacia Renault, toată industria orizontală. Sunt aproximativ 150.000 de angajați care depind de Dacia Renault și de bună funcționare a grupului Dacia Renault. Iar în ceea ce ne privește, suntem extrem de atenţi și de sensibili la toate evoluțiile de pe piața autoturismelor și suntem într-un parteneriat extrem de serios cu industria auto și, în mod evident, cu Grupul Dacia Renault", a spus Ludovic Orban. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-29Parerea ta...

VIOREL
29 Mai 2020

Il votes,este doctor deci este "capabil " de orice...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz