2020-06-03 13:46

Reprezentanţii Comisiei Europene (CE) şi cei ai Guvernului nu au căzut de acord asupra modificărilor aduse Codului Fiscal

 |  11:27
Reprezentanţii Comisiei Europene (CE) şi cei ai Guvernului nu au căzut de acord asupra modificărilor aduse Codului Fiscal

Reprezentanţii Comisiei Europene (CE) şi cei ai Guvernului nu au căzut de acord asupra modificărilor aduse Codului Fiscal, motiv pentru care oficialii Fondului Monetar Internaţional (FMI) nu vor mai veni în luna iulie la Bucureşti.

"Au fost discuţii între CE, ceilalţi colegi miniştri pe fiecare subiect pe care îl au în gestiune. Au fost discuţii fructuoase. Asupra unui singur punct de pe agendă încă nu ne-am înţeles şi asupra căruia nu este un acord - Codul Fiscal", a declarat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Codul Fiscal aprobat de Parlament prevede printre altele reducerea TVA de la 24% la 19% de la 1 ianuarie 2016, eliminarea "taxei pe stâlp" şi a supraaccizei la carburanţi, scăderea impozitului pe dividende, majorarea plafonului de deductibilitate pentru asigurările private de sănătate, şi dă posibilitatea primăriilor să majoreze cu 50% nivelul taxelor locale, în timp ce impozitul pe terenurile nelucrate poate creşte cu 500%. Din proiectul iniţial au fost eliminate scăderile cotei unice de impozitare şi CAS, propuse iniţial pentru 2019, respectiv 2018.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine