2020-08-04 13:37

Restaurant “de fițe“: “Ne deschidem cu burgeri și înghețate pentru copii. Cât de mult poate DIFERI?”

 |  15:47
Restaurant “de fițe“: “Ne deschidem cu burgeri și înghețate pentru copii. Cât de mult poate DIFERI?”

În mod normal, o masă la acest restaurant putea fi rezervată doar cu luni înainte, în timp ce noua postură nu reclamă rezervări…

Restaurantul Noma, desemnat cel mai bun restaurant din lume de patru ori, s-a redeschis la Copenhaga în postura unui bar cu vin și burgeri, acesta fiind modelul de business ales de chef-ul Rene Redzepi în perioada epidemiei de coronavirus, conform Bloomberg. În mod normal, o masă la Noma putea fi rezervată doar cu luni înainte, în timp ce noua postură nu reclamă rezervări. Prețurile burgerilor încep de la 125 de coroane daneze (18,40 dolari), ceea ce ar putea părea mult în străinătate, dar este în linie cu prețurile locale și se compară și ce prețul unui prânz obișnuit la Noma, de 2.650 de coroane.

Alge și măcriș

Pare însă foarte intresant noul profil al restaurantului. Respectiv avea un meniu bazat pe reinterpretarea preparatelor nordice, în acest meniu putând fi găsite alge marine din Islanda, preparate din peşti de adâncime pescuiţi în Insulele Feroe, din carne de bivol de Groenlanda sau măcriş din padurile daneze. Interesant este faptul că faimosul restaurant a avut o mare problem în 2013. Adică 63 din 435 de clienţi ai restaurantului s-au îmbolnăvit după ce au cinat aici, conform unui raport al Direcţiei daneze a alimentaţiei. A fost vorba despe o infecţie cu norovirus, o afecţiune extrem de contagioasă, care se răspândeşte rapid prin intermediul alimentelor, apei sau contactului cu persoanele bolnave. În general persoanele infectate cu norovirus au dureri abdominale şi suferă de diaree.

Vinuri și burgeri

Iată că acum restaurantul elitist revine mai cu picioarele pe pământ, în context pandemic, bineînțeles. Barul de vinuri este o soluție temporară, restaurantul fiind programat să se deschidă la două luni după încetarea restricțiilor. „Visul nostru este să facem ca oamenii să fie activi, să înceapă să iasă din nou”, spune Redzepi într-un interviu telefonic. „Acesta este scopul principal. Am vrut să venim cu ceva pentru a arăta că toată lumea este binevenită, motiv pentru care am decis asupra burgerului. Răspunsul a fost incredibil”. 

Bugerul nu va fi gourmet, cu trufe și caviar. „Trebuie să fie un burger așa cum îl știm noi, așa că facem un cheeseburger”, spune cheful. „Dar avem cele mai bune ingrediente, cea mai bună calitate a cărnii. Cartofii vor fi proaspăt făcuți în fiecare dimineață, iar carnea va fi tocată de trei ori pe zi, vită hrănită cu iarbă, și vom folosi ceapă organică. Lucruri mici de genul acesta fac o diferența". Opțiuni vegetariene și vegane vor fi, de asemenea, disponibile.

Oamenii fără măști

Noul spațiu are loc 65 de locuri și va fi deschis de joi până duminică. În schimb restaurantul formal se va redeschide cu aproximativ jumătate din numărul de invitați, spune Redzepi.

„Oamenii nu trebuie să poarte măști și restricțiile nu ne afectează. Trebuie să avem doi metri pătrați pentru un oaspete și trebuie să existe un metru între mese. Acestea sunt cele mai mari, plus reguli stricte de igienă, pe care trebuie să le respectăm. Nu știu cum se vor schimba lucrurile. Suntem unul dintre cele mai bune restaurante din lume și ne deschidem cu burgeri și înghețate pentru copii. Cât de mult poate diferi?”. Având în vedere că e vorba despre Noma, foarte mult...


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz