2019-12-13 14:38

Restructurarea direcţiilor se supraveghere din BNR se va finaliza anul viitor

 |  14:57
Restructurarea direcţiilor se supraveghere din BNR se va finaliza anul viitor

Direcţiile de supraveghere din sucursalele teritoriale ale BănciiNaţionale a României (BNR) vor fi restructurate şi vor rămâne numai cu 1-2angajaţi, restul personalului urmând să fie reorientat spre alte activităţi,potrivit reprezentanţilor BNR. “Gruparea de supraveghere în fiecare sucursalăBNR se va subţia foarte mult. Vor rămâne 1-2 oameni pe supraveghere.Sucursalele BNR vor continua să supravegheze IFN-uri (instituţiile financiarenon-bancare) şi cooperativele de credit de la nivel local”, a declarat AdrianVasilescu, consilier al guvernatiorului Mugur Isărescu, la seminarul EU-COFILEde la Sinaia, organizat de BNR, Alpha Bank şi Asociaţia Română a Băncilor.În prezent, sucursalele BNR, în funcţie de mărimea lor, au 10-20 sau chiar 30de angajaţi pe supraveghere. Potrivit lui Vasilescu, ponderea mare aactivităţii sucursalelor BNR va trece de pe supraveghere pe statistica privindbalanţa de plăţi şi discuţiile directe cu companiile, în special cele carerealizează activităţi de import-export.

Restructurarea care vizează direcţiile de supraveghere dinsucursalele teritoriale ale băncii centrale este determinată de criză, potrivitlui Vasilescu.

Consiliul de Administraţie al BNR a început să pregătească aceastărestructurare din primăvara acestui an, iar procesul se va încheia dupăianuarie 2011, a precizat consilierul guvernatorului BNR. Acesta a explicat căproblemele de risc şi creditare pentru care sucursalele băncilor comercialeaveau unele răspunderi “când creditele se dădeau în valuri” au fost preluate şidiscutate acum, în perioada de criză, în centralele băncilor comerciale.“Apare ideea că toate aceste probeleme de risc decreditare vor fi discutate în centrale (băncilor comerciale - n.r.). Astfel numai este nevoie de supravegherea sucursalelor BNR, iar supravegherea devinesarcina directă a băncii centrale”, a afirmat reprezentantul BNR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-11-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray