2020-02-17 14:11

Reţinerile suportate de angajat şi angajator, printre cele mai mari din UE

 |  18:29
Reţinerile suportate de angajat şi angajator, printre cele mai mari din UE

Reţinerilesuportate de angajat şi angajator, respectiv contribuţii sociale şi impozite,reprezentau anul trecut 43% din costul cu forţa de muncă, în urcare de la circa41,5% în 2008, România fiind printre statele UE cu cele mai ridicate sarcinifiscale, alături de Slovenia şi Suedia, potrivit Institului Naţional deStatistică (INS).

INSa publicat ieri pentru prima dată informaţii privind sarcina fiscală asupracostului forţei de muncă, un indicator ce măsoară proporţia tuturor reţinerilor(contribuţii sociale şi impozit) suportate de angajat şi angajator în totalulcostului forţei de muncă pentru un salariat etalon, care realizează 67% dincâştigul mediu brut al activităţilor de industrie, construcţii şi serviciicomerciale.

Sarcinafiscală asupra costului forţei de muncă se situa anul trecut sub nivelul din2003, de aproape 43,5%.

Pondereareţinerilor suportate de angajat şi angajator în totalul costului forţei demuncă a atins în 2008 un minim de circa 41,5%, după care a urcat din nou anultrecut ca urmare a majorării contribuţiilor sociale ale angajatului şiangajatorului.

Sarcinafiscală asupra costului forţei de muncă în România era în 2008 peste niveluldin 18 state membre ale UE, dar sub cotele din Suedia, Italia şi Austria.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-08-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine