2020-02-26 22:18

România, campioana UE la capitolul scumpirilor la benzină. Preţul a crescut cu 11 procente în doar câteva luni

 |  08:19
România, campioana UE la capitolul scumpirilor la benzină. Preţul a crescut cu 11 procente în doar câteva luni

România este campioana Uniunii Europene (UE) la capitolul scumpirilor la benzină. Românii cumpărau la începutul anului un litru de benzină cu aproape 1,25 euro/litru, iar în luna octombrie, la pompa este afişat un preţ de 1,41 euro pentru un litru. Astfel, benzina s-a scumpit în decurs de câteva luni cu 11 procente.

Printre principalele motive ale scumpirii benzinei se numără şi taxele. Mai exact, acciza suplimentară la carburanţi, care a intrat in vigoare la 1 aprilie şi care a adăugat 40 de bani la preţul final al unui litru de benzină, potrivit digi24.ro.

Potrivit sursei citate, taxele reprezintă jumătate din preţul benzinei.

În ceea ce priveşte celelalte state europene, cea mai scumpă benzina din UE se vinde în Marea Britanie. Aici, un litru de benzină costă mai bine de 1,67 euro pe litru. Pe locul doi se află Italia cu un preţ de 1,61 euro pe litru.

România se află pe locul 9 în lume într-un top întocmit de Bloomberg, care ia în calcul venitul mediu zilnic raportat la un galon de benzină, adică la 4 litri. Potrivit sursei citate, un român cheltuieşte 28% din venitul mediu zilnic pentru a-şi cumpăra un galon de benzină. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine