2019-10-23 05:28

România - cel mai mare preț al energiei din Europa în 23 ianuarie

 |  15:30
România - cel mai mare preț al energiei din Europa în 23 ianuarie

România a înregistrat în zilele de 15 și 23 ianuarie 2017 cel mai mare preț al energiei din Europa, ajungând la 74,92 de euro pe MWh, respectiv 96,52 de euro pe MWh, potrivit datelor de pe site-ul bursei de energie OPCOM, operatorul pieței de energie electrică și gaze naturale din România, citate de Agerpres.

Cel mai mare preț în această lună din Europa s-a înregistrat în Ungaria, respectiv 300 de euro pe MWh.

Vineri, prețurile pe piața spot a bursei OPCOM au crescut la un nou maxim, respectiv 610 lei pe MWh, nivel care este mai mult decât dublu față de primele zile ale acestui an, înainte de perioada geroasă.

Din datele de pe site-ul OPCOM mai reiese că prețul mare de pe piața spot a bursei de energie OPCOM nu este cauzat de un deficit de energie, deoarece pe platformele la termen ale OPCOM s-a tranzacționat pentru luna ianuarie o cantitate de energie de 6,8 TWh, mai mare decât consumul țării, estimat la maximum 6 TWh pentru această lună. În plus, pe piața spot se mai tranzacționează o altă cantitate de 3,4 TWh.

Pe piețele la termen, prețul pentru luna ianuarie 2017 este de 168 de lei pe MWh.

În momentele în care prețurile sunt maxime pe piața spot, se observă că România importă energie electrică, potrivit datelor de pe site-ul Transelectrica.

Prețul mare de pe bursa de energie din această perioadă se va reflecta în factura consumatorilor, a declarat, joi, ministrul Economiei, Alexandru Petrescu. El a subliniat că sectorul energetic trece în această perioadă geroasă printr-o perioadă de risc, din cauza stocurilor insuficiente.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-27Parerea ta...

MAFIA IN FLOARE SI COLABORARE
27 Ian 2017

PENTRU CA AU CEI MAI MULTI DIRECTORI IN SISTEMUL UMFLAT DE POLITICIENI
MAFIA PSD.
28 Ian 2017

Politizarea excesiva si salariile nesimtite cresc pretul energiei.Poate citesc si pensionarii pupincuristi ai mafiei psd.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray