2020-01-29 13:42

România, în top 50 cele mai bune ţări pentru începerea unei afaceri

 |  17:08
România, în top 50 cele mai bune ţări pentru începerea unei afaceri

Alina Oprea

România ocupă locul 48 din 189 de țări în clasamentul „Doing Business 2015” elaborat de Banca Mondială, cu un punctaj total de 70,22 puncte. Anul trecut, România ocupa locul 50 în acest clasament, cu 68,48 puncte. Raportul instituției financiare internaționale analizează 189 de economii pe baza a 11 criterii precum demararea unei afaceri, obținerea unui credit, accesul la rețeaua de electricitate și tranzacțiile transfrontaliere. Raportul nu acoperă însă domenii precum securitatea, stabilitatea macroeconomică sau corupția. Banca Mondială precizează că raportul din acest an utilizează noi date și metodologii în trei domenii: soluționarea insolvenței, protecția acționarilor minoritari și obținerea de credit.

Potrivit raportului elaborat de Banca Mondială și lansat la Washington, România a înregistrat cea mai semnificativă îmbunătățire a facilităților pentru plata taxelor, în anii 2013/2014.

“Doing Business se referă, în mare parte, la eficiența reglementărilor, cât de rapid, ieftin și simplu este să finalizezi o tranzacție. Însă acum începem să măsurăm și calitatea reglementărilor. Din acest motiv, raportul din acest an nu poate fi comparat în mod direct cu cel de anul trecut”, a declarat Rita Ramalho, responsabilă pentru proiectul Doing Business, citată de Agerpres.

În ceea ce privește demararea unei afaceri, România se află pe locul 38 din 189 de țări, cu 22 de locuri mai sus decât în 2013. Conform indicatorilor din raportul “Doing Business”, în România este nevoie de 8 zile și de îndeplinirea a cinci proceduri pentru deschiderea unei afaceri.

Din cele 189 de țări analizate de Banca Mondială, Singapore ocupă prima poziție în ierarhia statelor unde este cel mai ușor să faci afaceri, urmat de Noua Zeelandă și Hong Kong. Din Europa, cel mai bine clasate sunt Danemarca (4), Norvegia (6), Marea Britanie (8), Finlanda (9), Suedia (11), Islanda (12), Irlanda (13) și Germania (14). Pe ultimele locuri ale clasamentului se află trei țări africane (Eritreea, Libia, Republica Centrafricană). 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-29Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
29 Oct 2014

Cea mai tare afacere in Romania este afacerea cu ciocane si parasute Iei o parasuta cu Luis Vuitton,o duci in Dubai sa-i traga arabii niste ciocane si te trezesti cu miliarde de euro in conturi DARLADIRLADADA CE BINE E-N ROMANIA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine