2019-08-19 15:50

România, la un pas de infrigement pe turism, din cauza lui Bogdan Trif şi Darius Vâlcov

 |  09:53
România, la un pas de infrigement pe turism, din cauza lui Bogdan Trif şi Darius Vâlcov

Fostul ministrul al Turismului, Mircea Dobre, avertizează, pe Facebook, că România riscă din nou infrigement din partea Uniunii Europene pentru că ţara noastră nu ar fi luat măsurile impuse de UE în domeniul turismului.

"În lunile noiembrie şi decembrie 2017 am dezbătut public un proiect de hotărâre de guvern privind înfiinţarea FNGPT (Fondul Naţional de Garantare a Pachetelor de Servicii Turistice) care trebuia să funcţioneze în subordinea FNGCIMM (Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii - n.r.). Vreau să mulţumesc colegilor din Ministerul Turismului şi a celor de la FNGCIMM pentru profesionalismul şi implicarea realizării acestui Fond prin care se urmărea garantarea tuturor pachetelor de servicii turistice achiziţionate de toţi cetăţenii României dar, din păcate, acest FNGPT nu se va mai realiza. De ce nu se va mai realiza? La această întrebare trebuie să ne răspundă Darius Vâlcov şi Bogdan Trif - ministrul Turismului.

Totodată, trebuie să menţionez că nici până în acest moment, Directiva Europeană 2302/2015 (noua legislaţie europeană care garantează pachetele de servicii turistice achiziţionate de persoanele fizice) nu a fost transpusă în legislaţia naţională. Este obligatoriu ca această directivă să intre în vigoare de la 1 iulie 2018 (peste 8 zile), în toate statele UE, lucru care este aproape imposibil să se întâmple în România şi incompetenţii acestui guvern care trebuiau să se ocupe de această problema (Andruşcă Dănuţ - Ministrul Economiei, şi Trif Bogdan - Ministrul Turismului) vor duce România în infringement datorită neimplementării legislaţiei europene în domeniul turismului", a scris Dobre pe pagina sa de Facebook. Însă, ceea ce nu spune Mircea Dobre este că un rol important în blocarea implementării directivei europene privind garantarea pachetelor de servicii turistice l-a avut fosta conducerea a Asociatiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), de fapt două persoane şi se ştiu cine sunt acestea, care a urmărit permanent, sub diverse motive, să nu se implementeze directiva europeană. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-27Parerea ta...

ANONIMUS
03 Iul 2018

Agentie sau minister al turismului nici una nu s-a dovedit a fi profesionista cu adevarat. Nu avem legea turismului, si nici alte legi actualizate si modernizate, nici descentralizare in teritoriu. Iar de turism nu se mai ocupa nimeni cu adevarat si primeaza traficul de influenta politic si partinic.
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Trif, Dăncilă și iordanele de promovare off-line a turismului Actualul ministru al Turismului, inginerul agronom de la Sibiu, Bogdan Gheorghe Trif, omul impus surprinzător de Liviu Dragnea în cabinetul Dăncilă, este disperat după imagine, dar, în schimb, este mut atunci când trebuie să răspundă la solicitările în baza Legii nr.544/2001, privind liberul acces la informațiile de interes public
01 Oct 2018 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray