2020-04-03 08:30

România mizează pe Germania în domeniul afacerilor și strânge relațiile cu landul Hessa

 |  17:09
România mizează pe Germania în domeniul afacerilor și strânge relațiile cu landul Hessa

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan Radu Oprea se află în Germania, în landul Hessa, pentru a semna ”Declarația comună de intenție privind Comisia mixtă Guvernamentală România-Landul Hessa”, care trebuie să contribuie decisiv la o dezvoltare mult mai intensă atât a relațiilor bilaterale, cât și a afacerilor dintre cele două părți.

”Îmi doresc ca declarația pe care o semnăm să fie punctul de plecare pentru realizarea mai multor proiecte de colaborare instituționala, mai ales în domenii în care landul Hessa deține o expertiza remarcabilă - cum ar fi cel al educației duale, sau cel al gestionării deșeurilor”,a declarat ministrul Ștefan Radu Oprea, pentru care ”deținerea de către România a Președinției Consiliului UE, în primul semestru al anului viitor, va oferi oportunitați suplimentare de colaborare, pe care suntem datori și sper să le valorificăm pe deplin”.

Partenerii de dialog ai ministrului Ștefan Radu Oprea sunt președintele Parlamentului Landului Hessa, Norbert Kartmann, Lucia Pattrich, ministru de stat pentru afaceri federale si europene, împuternicit al landului, și Mark Weinmeister, secretar de stat pentru afaceri europene.

Cum unul dintre obiectivele declarației este creșterea business-ului între cele două părți, ministrul român pentru Mediul de Afaceri, Comerț si Antreprenoriat va avea discuții și cu liderii Camerei de Comerț și Industrie din Frankfurt am Main, cu cei ai Commerzbank, Deutsche Bank AG și cu reprezentanții Camerei Meșteșugarilor din Wiesbaden.

Dar una dintre cele mai interesante discuții va fi, fară îndoială, cea cu Ewald Hetrodt, de la Frankfurter Allgemeine Zeitung, o întâlnire în care ministrul român va arătă că ”România nu este oaia neagra a UE, ci o țară democratică pe care Europa se poate baza și în care, chiar dacă mai există probleme, statul de drept este functional”.

Germania este principalul partener comercial al României, cu schimburi bilaterale ce depășesc 30 de miliarde euro anul acesta și cu o pondere de 23% din exporturile noastre, iar între investitorii străini ocupă locul 3, 22.500 de firme germane alegând sa activeze pe piața românească. Așa că, ”dacă ținem cont de importanța Germaniei, pentru economia românească și pentru locul nostru european, miza pe landul Hessa este logică și, mai ales, necesară, pentru că acest land, din păcate, are o pondere de numai 5% în aceste schimburi comerciale, în condițiile în care este a doua regiune comercială a Germaniei”, spune ministrul Ștefan Radu Oprea.

Strategia ministrul român are ca obiectiv impulsionarea relațiilor cu landul Hessa pentru a determina creșterea schimburilor comerciale, în folosul ambelor părți, dar mai ales cu beneficii majore pentru România, partea care are mai multă nevoie de investitori străini serioși, așa cum sunt cei germani, și de noi piețe de export viabile, așa cum este landul Hessa.

     Situat în mijlocul Germaniei, landul Hessa, cu capitala la Frankfurt am Main, este zona natală a fraților Grimm și a lui Goethe, și cea mai industrializată zonă a Germaniei, după Bavaria.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-13Parerea ta...

CIUMA ROSIE
13 Sep 2018

da da cum sa nu....frankfurt-bukarest bank a fost prima spalatorie de miliarde de euro a bancherilor care au jefuit BRCE si Bancorex......au complici la frankfurt din 1990-1994
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine