2020-01-28 09:48

România şi Banca Mondială au semnat un acord de împrumut de 200 milioane euro pentru reducerea abandonului şcolar

 |  10:56
România şi Banca Mondială au semnat un acord de împrumut de 200 milioane euro pentru reducerea abandonului şcolar

Vicepreședinta Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală (ECA), Laura Tuck și Ministrul român al Finanțelor, Eugen Teodorovici au semnat vineri un acord de împrumut care vizează reducerea abandonului școlar și creşterea numărului de înscrieri la facultate. Acordul, cu o valoare de 200 de milioane de euro, este pentru Proiectul privind Învățământul Secundar din România (Romania Secondary Education Project - ROSE).

ROSE, cel mai mare proiect privind învățământul sprijinit de către Banca Mondială în Europa și Asia Centrală, are drept obiectiv sporirea șanselor studenților de a finaliza cu succes ciclul învățământului terțiar. Proiectul va fi implementat de către Ministerul Educației și Cercetării Științifice în următorii șapte ani.

„Este o onoare pentru mine să mă aflu astăzi aici și să semnez acest acord în numele Băncii Mondiale. Evenimentul de astăzi reprezintă o dovadă a performanței României și a dialogului excelent dintre Guvern și Banca Mondială, și recunoaște importanța educației de calitate pentru toți românii. Forța de muncă bine calificată și mai productivă este un element critic pentru a susține creșterea economică în viitor'', a declarat Laura Tuck, Vicepreședinta ECA a Băncii Mondiale.

Chiar dacă gradul de înscriere în sistemul de învățământ secundar din România este ridicat, tranziția la sistemul terțiar este afectată de gradul mare de abandon și de performanțele slabe la examenul de bacalaureat. Obiectivul ROSE este de a majora gradul de promovare a învățământului terțiar, orientându-se către școlile și grupurile de studenți care au cel mai ridicat risc de eșec. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-19Parerea ta...

CORECT, DLE. URLEA
19 Apr 2015

PARALELE SÎNT, ÎN FAPT, PLATA PT. SECĂTURILE ”BĂȘTINOASE” -ABRAMBURICA, ALEXANDRESCU, FUNERIU, REMUS-FLĂCĂUL VULPII, SORINEL PUȘTIUL & COMILITONII DIN SUBORDINE PÎNĂ LA NIVEL DE EDUCATOARE, CARE, LA COMANDA STĂPÎNILOR FMI, AU BĂSNIT, ȘI PUS ÎN OPERĂ, ”PROGRAMUL DE DISTRUGERE A COPIILOR ROMANIEI”, ”PROGRAM” CE SE CHEAMĂ:”BACUL”. CU CÎT EȘTI MAI ”IGNORANT”, CU ATÎT EȘTI MAI UȘOR DE CONTROLAT, FIIND CEA MAI IEFTINĂ MÎNĂ DE LUCRU PE CEEA CE, ATÎT DE DEZONORANT PT. ”HOMO SAPIENS”, SE CHEAMĂ: ”PIAȚA DE SCLAVI MODERNI”! DEȘTEAPTĂ-TE, ODATĂ, ROMĂNE!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine