2020-07-04 15:48

România va produce drone inteligente, cu sprijin israelian

 |  23:20
România va produce drone inteligente, cu sprijin israelian

Companiile româneşti Romaero şi Avioane Craiova, împreună cu firma israeliană Elbit Systems, au semnat un contract și o înțelegere pentru cooperare în domeniul producerii de sisteme de avioane fără pilot, în vederea programelor preconizate ale Ministerului Apărării Naţionale din România, informează Elbit Systems, într-un comunicat.

Potrivit documentului semnat, cele trei societăţi comerciale vor coopera pentru transferul tehnologic în vederea fabricării în România de drone ale Elbit Systems, „de la platforme tactice UAS, precum Skylark I-LEX şi Hermes 450 şi până la diferitele configuraţii ale Hermes 900". Memorandumul de înţelegere prevede ca firmele româneşti să fie responsabile de asamblare, integrare, instruire, mentenanţă şi reparaţii. Conducerea Elbit Systems a menţionat că scopul colaborării este de a oferi Armatei Române modele avansate de drone.

„Avem o colaborare îndelungată cu România în diverse proiecte şi domenii de peste 27 de ani. Suntem mândri să cooperăm cu Avioane Craiova şi Romaero pentru a facilita transferul tehnologiilor UAS, adică avioane fără pilot, în România şi pentru a crea locuri de muncă. Scopul nostru este să putem oferi Armatei Române o soluţie completă şi avansată de UAS care se află în acest moment la cel mai înalt nivel internaţional", a declarat vicepreşedintele executiv şi manager general al Elbit Systems ISTAR Division, Elad Aharonson. Modelele de sisteme de avioane fără pilot ale companiei israeliene includ mini-drone manipulabile de către militari de la sol, drone tactice versatile, dar şi soluţii maritime de rază lungă. Dronele Elbit Systems sunt folosite de mai multe forţe armate, printre care şi armata Israelului, menţionează compania. Elbit Systems este prezentă în România de peste 27 de ani şi este furnizor al MApN în domeniul forţelor aeriene, terestre, navale şi altele. Compania a înfiinţat patru unităţi de producţie în România: Elmet Măgurele (producţie şi dezvoltare pentru sisteme terestre), Simultec (simulatoare şi sisteme de antrenament), A/E Electronics, subansamble electronice şi Elmet, prelucrare avansată de piese în Bacău, se mai spune în comunicat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-16Parerea ta...

DESTEPT
16 Mai 2020

Sisteme de irigatie in agricultura . Ar fii fost o afacere mai buna
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz