2019-11-22 10:12

România, paradis fiscal

 |  16:39
România, paradis fiscal

 România, cu cota unică de impozitare a veniturilor de 16%, ar putea fi considerată un paradis fiscal pentru Germania, unde nivelul maxim de impozitare ajunge la 42%, a declarat, marţi, la o conferinţă pe teme fiscale, directorul pentru România şi Republica Moldova al Fundaţiei Konrad Adenauer, Sven Joachim Irmer.

“În Germania, unde impozitul maxim este de 42%, dreptatea legislaţiei fiscale este o temă de actualitate. Mă bucur să trăiesc într-o ţară cu cotă unică de 16%. Pentru Germania, România ar putea fi considerată un paradis fiscal”, a afirmat Irmer. Reprezentantul Fundaţiei Konrad Adenauer a mai spus că Germania are Codul fiscal cel mai voluminos din toată lumea şi că îşi doreşte ca România să nu ajungă din urmă Germania la miile de pagini ale Codului fiscal.

În replică, preşedintele Asociaţiei pentru Reformarea Sistemului de Impozite de Taxe (ARSIT), Octavian Radu, a menţionat că în România TVA este de 24%, baza de impozitare este diferită, iar impozitele şi taxele nu sunt plătite de toţi. “Ca antreprenor, văd cum trebuie să ies din anumite businessuri din cauza competiţiei inechitabile, pentru că TVA este de 24% şi nu plătesc toţi”, a spus Radu. El a adăugat că “nu legislaţia fiscală din România este cea rămasă în urmă, ci administraţia fiscală care tratează contribuabilii diferit şi de aceea nedrept”. 

Avertisment la Codul fiscal

Rescrierea Codului de procedură fiscală are o serie de puncte nevralgice, iar Asociaţia pentru Reformarea Sistemului de Impozite şi Taxe (ARSIT) are ca scop obţinerea unor garanţii procedurale care să evite abuzul de putere al Fiscului, a declarat, marţi, la o conferinţă pe teme fiscale, Luisiana Dobrinescu, avocat, coordonatorul grupului de analiză fiscală ARSIT. Spre exemplu, din Codul de procedură fiscală lipsesc sancţiunile pentru nesoluţionarea la termen a unei contestaţii, iar contestaţiile sunt soluţionate după trei luni, până la un an şi jumătate, deşi termenul legal este de 45 de zile, a precizat Dobrinescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639877-04-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray