2020-08-04 21:07

Românii care lucrează în UE au trimis acasă în ultimii zece ani 37 miliarde euro

 |  11:12
Românii care lucrează în UE au trimis acasă în ultimii zece ani 37 miliarde euro

Cele două milioane de români care lucrează în Uniunea Europeană au trimis în ţară în ultimii zece ani aproape mai mulţi bani decât marii investitori străini. Mai exact, este vorba de 37 miliarde de euro.

Cu toate acestea, românii care lucrează în UE fac subiectul atacurilor naţionaliste şi eurosceptice din ţările în care locuiesc.

Românii care lucrează în străinătate au contribuit  puternic prin banii trimişi în ţară la echilibrul monedei naţionale şi al economiei, scrie Ziarul Financiar.

Cu ocazia alegerilor europarlamentare, care vor avea loc pe data de 25 mai, niciunul dintre partidele înscrise în cursă nu a găsit cu cale să le adreseze vreun mesaj de susţinere.

Potrivit sursei citate, 10% din populaţia din românia muncesc în Italia, Spania sau Germania, deoarece nu pot supravieţui în ţara noastră cu salarii de 600, 700 lei. Există muncitori români care lucrează 10-12 ore pe zi în abatoarele germane, „batante" (îngrijitoare) în Italia şi care muncesc pentru 500, 600 de euro în condiţii grele.

Din anul 2005 de când au început să plece masiv din ţară şi până la sfârşitul lui 2013, românii care muncesc în străinătate au trimis acasă 37 de miliarde de euro. Ei concurează astfel cu marii investitori şi investiţiile străine directe, în valoare de 44 de miliarde de euro, în aceeaşi perioadă. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-05-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz